G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Netanyahu: Uluslararası Baskı İsrail’i Durduramaz! – İsrail Başbakanı’nın Sert Açıklamaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim tarihinden bu yana askeri ve diplomatik cephelerde savaştıklarını belirtti. Uluslararası baskının arttığını dile getiren Netanyahu, orduya, hükümete ve kendisine yöneltilen “asılsız suçlamalar” ile savaşın hedeflerine ulaşmadan durdurulmaya çalışıldığını ifade etti. Netanyahu, uluslararası toplumun savaşı durdurabilmek için seçimlere gidilmesi çabası içinde olduğunu vurgulayarak, bu durumun ülkeyi altı ay boyunca felç edebileceğini belirtti. Başbakan, uluslararası baskının İsrail’i savaş hedeflerini gerçekleştirmekten alıkoyamayacağını savunarak, hedeflerin arasında Hamas’ı ortadan kaldırmak, rehineleri serbest bırakmak ve Gazze’nin İsrail’e tehdit oluşturmamasını sağlamak olduğunu söyledi. Netanyahu, uluslararası topluma hitaben “İsrail’e baskı yapmak yerine, Hamas ve patronu İran’a baskı yapın.” şeklinde konuştu.

Başbakan Netanyahu, Refah’a operasyon düzenleme planlarını onayladıklarını tekrarladı. Sivil halkın savaş alanlarından tahliyesi dahil olmak üzere operasyonel eylem planlarını onayladıklarını belirten Netanyahu, Refah’a operasyonun birkaç haç içerisinde başlayacağını işaret etti. Netanyahu, Refah’a operasyonun askeri harekat öncesinde önemli bir aşama olduğunu vurguladı.

Netanyahu’nun açıklamalarına göre, uluslararası toplum 7 Ekim tarihinde yaşanan Yahudi katliamını unuttuğunu öne sürdü. Dostlarına seslenen Netanyahu, Holokost’tan bu yana yaşanan en korkunç olayı hatırlatarak, uluslararası toplumun baskı yapmak yerine Hamas ve İran’ın üzerine gitmesi gerektiğini savundu. Netanyahu, uluslararası baskının İsrail’in hedeflerinden vazgeçiremeyeceğine inandığını belirterek, hedefler arasında Hamas’ın ortadan kaldırılması, rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze’nin İsrail’e tehdit oluşturmamasının sağlanması olduğunu söyledi. Netanyahu, Refah’a operasyonun birkaç hafta içerisinde başlayacağı sinyalini verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu: Uluslararası Baskı İsrail’i Durduramaz! – İsrail Başbakanı’nın Sert Açıklamaları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!