G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.151.904,54

Netanyahu: Refah’tan Yarım Milyon Sivil Tahliye Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün akşam yaptığı açıklamada Refah şehrindeki yarım milyon sivilin tahliye edildiğini duyurdu. Netanyahu, Hamas’ın mağlup edilmesinin temel hedef olduğunu ve bu başarıldıktan sonra İsrail’in tehdit altında olmayacağını belirtti. Refah’tan tahliye edilen sivillerin sayısının yarım milyon olduğunu vurgulayan Netanyahu, bu sürecin insani felakete neden olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını söyledi.

Netanyahu, Gazze Şeridi’nde savaşın devam ettiğini ve Cebaliye, Zeytun ve Refah’ta mücadelenin sürdüğünü aktardı. Sivillerin tahliyesi sırasında insani ihtiyaçların karşılandığını ve her türlü tedbirin alındığını belirten Netanyahu, bu çabaların sonuç verdiğini dile getirdi. Hamas’ın Gazze’den çekilmedikçe askeri zaferin tek alternatif olacağını ifade eden Netanyahu, Hamas’ın varlığının sivil yönetimi tehlikeye atacağını vurguladı.

İsrail Hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM üyeliği ve gözlemci statüsüyle ilgili aldığı kararı kabul etmedi. Dışişleri Bakanı Yısrael Katz, durumu siyasi bir tiyatro olarak nitelendirerek kararın Filistinlilerin şiddet eylemleri için ödüllendirme anlamı taşıdığını belirtti. Netanyahu ise, İsrail’in temel meşru müdafaa hakkını kullandığını ve hiçbir kurumun bu hakkı engelleyemeyeceğini söyledi. Vatanlarını savunmak için ellerini kollarını sıvayan İsraillilerin, terörist devlet kurulmasına izin vermeyeceklerini ve her türlü saldırıya karşı dimdik duracaklarını ifade etti.

Sonuç olarak, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun açıklamalarına göre Refah şehrindeki yarım milyon sivilin tahliye edilmesi insani bir operasyon olarak gerçekleştirilmiş ve herhangi bir felakete neden olmamıştır. Hamas’ın Gazze’den çekilmesi durumunda sivil halkın güvenliğinin sağlanabileceği vurgulanmış ve İsrail’in meşru müdafaa hakkına sahip olduğu belirtilmiştir. Bu bağlamda, İsrail’in Filistin kararlarına karşı duruşunun sürdüğü ve vatanlarını koruma konusundaki kararlılığının devam ettiği son açıklamalarla netlik kazanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu: Refah’tan Yarım Milyon Sivil Tahliye Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!