G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,38
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.869,54
BTC2.178.770,94

Netanyahu: Refah Sınır Kapısında İşgal Devam Edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Şeridi, İsrail’in saldırılarıyla zor günler geçiriyor. 7 Ekim 2023’ten beri devam eden saldırılar, masum sivillerin hayatını riske atarak insani bir krize yol açıyor. İsrail’in hava ve topçu saldırıları, evleri, hastaneleri ve altyapıyı yerle bir ederken, çoğunluğu masum insanlardan oluşan onlarca kişi hayatını kaybetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırıların devam ettiği Refah Sınır Kapısı’na ziyaret gerçekleştirdi. Başbakanlık Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Netanyahu, Gazze’nin güneyindeki Refah bölgesine giderek buradaki İsrail askerleriyle bir araya geldi. Askerlere hitaben yaptığı konuşmada Netanyahu, Gazze’ye yönelik saldırıların, İsrail ve Hamas arasındaki olası esir takası anlaşmasını geciktirmediğini, aksine ilerlettiğini iddia etti.

Netanyahu, Gazze Şeridi’nin Mısır sınırı ve Refah Sınır Kapısı’ndaki işgali devam ettireceklerini bir kez daha teyit etti. İsrail güçleri, Gazze’nin Mısır’a açılan tek kapısı olan Refah’ı 7 Mayıs’ta işgal etmişti. İsrail ordusu, Refah’a yönelik kara saldırısı başlatmış ve işgali genişletmişti. Halihazırda “Philadelphia Koridoru”nu tamamen ele geçiren İsrail, Hamas ile yürütülen dolaylı esir takası müzakerelerinde “Philadelphia Koridoru”ndaki işgalin devam etmesini şart koşmuştu.

Bu gelişmelerin ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze’ye yapılan saldırıların devam edeceği yönündeki açıklamalarıyla uluslararası kamuoyunda tepkilere yol açmıştır. Netanyahu’nun sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik saldırıları meşrulaştırmaya çalışması, bölgedeki insani krize de katkı sağlamaktadır. Gazze halkı, uluslararası toplumdan İsrail’in saldırılarına son vermesi ve insani yardımlara erişimin sağlanması konusunda destek beklemektedir.

Sonuç olarak, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Gazze’ye yapılan saldırıları savunması ve işgallerin devam edeceği yönündeki açıklamaları, bölgedeki gerilimi artırmaktadır. Uluslararası toplumun, İsrail’in insan hakları ihlallerine ve acımasız saldırılarına karşı daha etkin bir şekilde harekete geçmesi gerekmektedir. Hamas ile yürütülen müzakerelerde barış ve adaletin tesisi için tarafların insani değerlere saygı çerçevesinde adımlar atması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu: Refah Sınır Kapısında İşgal Devam Edecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!