G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.073,13

Netanyahu, Refah Kentine Saldırı Planlarını Onaylıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki saldırılardan etkilenen yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah kentine saldırı ve tahliye planlarını onaylamak için hafta başında kabineyi toplamayı planladığını duyurdu. Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana havadan, karadan ve denizden düzenlenen saldırılarda en az 29.606 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 69.737 kişinin yaralandığı bildirildi. Netanyahu, Refah kentindeki saldırı planları için yeni bir taslak üzerinde çalıştıklarını ve Fransa’nın başkenti Paris’e bir heyet gönderdiklerini belirtti.

Refah kenti esir takası ve Hamas taburlarının yok edilmesi planlarıyla gündeme gelirken Netanyahu, sivil halkın tahliyesi dahil olmak üzere operasyonel planları onaylamak için kabineyi toplamaya karar verdi. Önceden 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapan Refah kenti, saldırılar sonucu 2,3 milyonluk Gazze nüfusunun 1,9 milyonunu yerinden etti. Yerinden edilenlerin büyük bir kısmı Refah kentine sığınırken kent nüfusu 1,4 milyona ulaştı.

Refah’a sığınan Filistinliler, hava saldırılarının hedefi haline gelmeye devam ediyor. Yetersiz konut nedeniyle çoğunluğu derme çatma çadırlarda yaşayan sığınmacılar, İsrail güçlerinin sık sık hava saldırılarına maruz kalıyor. İsrail’in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde, Gazze Şeridi’nde sığınacak başka bir yer olmadığı endişesiyle karşı karşıya kalınabilir. Bu durum, sivil halkın güvenliği ve korunması açısından önemli bir endişe kaynağı oluşturuyor.

Netanyahu’nun kabine toplantısında alınacak kararlar, Gazze’de yaşanan insani krizi daha da derinleştirebileceği gibi, bölgedeki gerilimi artırabilir. Uluslararası toplumun bu duruma müdahale etmesi ve taraflar arasında yaşanan çatışmayı sona erdirmek için çaba sarf etmesi gerekmektedir. İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarına son vermesi ve masum insanların hayatlarını riske atmaması için gerekli tedbirlerin alınması önemlidir. Aksi takdirde, daha fazla can kaybı yaşanabilir ve insani kriz derinleşebilir. Bu nedenle, uluslararası toplumun bu konuya duyarsız kalmaması ve gerekli adımları atması büyük bir önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Netanyahu, Refah Kentine Saldırı Planlarını Onaylıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!