G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,86
CNY0,000000
GBP44,91
EURO/USD1,11
BIST9.653,14
Petrol72,14
GR. ALTIN2.821,43
BTC1.997.824,49

NATO Genel Sekreteri: Çin’in Rusya’ya Desteği Savaşı Körüklüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Norveç’te yaptığı açıklamada Çin’in Rusya’ya olan desteğini bırakmasının savaşın bitirilmesinde kolaylaştırıcı bir unsur olacağını belirtti. Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışmalar 2022 yılından Şubat ayından bu yana devam etmektedir. Son zamanlarda çatışmaların şiddetlenmesi, Rusya ve Ukrayna halkının endişelerini artırmaktadır. ABD, Ukrayna’ya en büyük desteği sağlarken Avrupa ülkeleri de desteklerini sürdürmektedir. Stoltenberg, Norveç’in başkenti Oslo’da yaptığı açıklamada Çin’in Rusya-Ukrayna savaşında belirleyici bir rol oynadığını vurguladı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Çin, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşında belirleyici bir ‘kolaylaştırıcı’ haline geldi. Çin, Rusya’nın kullandığı birçok silahın üretimini sağlamaktadır. Pekin’in Ukrayna’daki savaşı körüklemesinin çıkarlarını ve itibarını olumsuz etkileyebileceği” uyarısında bulundu. Stoltenberg, Çin’in Rusya’nın yasa dışı savaşını desteklemeyi bırakması gerektiğini belirtti. Çin, 2022’de yapılan Madrid Zirvesi’nde NATO tarafından ilk defa “sistematik sınama” unsuru olarak tanımlanmıştı.

Rusya-Ukrayna arasındaki çatışmaların başlangıcı olan 2022 yılından beri taraflar arasındaki gerginlik devam etmektedir. İki ülke arasındaki çatışmaların artması, hem Rusya hem de Ukrayna halkının endişelerini artırmaktadır. ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı büyük destek yanında Avrupa ülkeleri de desteğini sürdürmektedir. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Çin’in Rusya’nın Ukrayna’ya yapmış olduğu saldırganlığı desteklemesinin savaşın sonlanmasını zorlaştıran bir faktör olduğunu belirtti.

Stoltenberg’in yaptığı açıklamalarında Çin’in Rusya’ya sağladığı destek üzerinde durulmuştur. Çin’in Rusya’nın silah üretimine katkı sağladığı ve Ukrayna’daki çatışmaların tırmanmasına neden olduğu vurgulanmıştır. Stoltenberg, Çin’in sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ve Rusya’ya olan desteğini bırakması gerektiğini ifade etmiştir. NATO’nun Çin’i ilk kez Madrid Zirvesi’nde “sistematik sınama” unsuru olarak tanımladığı da belirtilmiştir.

Son olarak, Stoltenberg’in Çin’in Rusya’ya destek vermesinin savaşın bitirilmesini zorlaştırdığını belirttiği Norveç’teki açıklaması, Rusya-Ukrayna çatışmalarının devam eden bir kriz olduğunu göstermektedir. Çin’in rolü ve desteği konusunda yapılan uyarılar, uluslararası ilişkilerdeki gerginliği ve çatışmaların çözümünü ele almaktadır. Stoltenberg’in çağrısı, Çin’in Rusya’ya sağladığı desteğin savaşı daha da kızıştırabileceği ve sonuçların daha da yıkıcı olabileceği yönündedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
NATO Genel Sekreteri: Çin’in Rusya’ya Desteği Savaşı Körüklüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!