G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

NASA’dan Uyarı: Güneş Patlaması İletişim Kesintileri Getirebilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NASA son zamanlarda Güneş üzerinde oldukça hareketli olduğunu ve bu hareketlerin iletişim kesintilerine yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. 22 Şubat 2024 tarihinde meydana gelen X6.3 derecelendirilen güneş patlaması, uzayda ve Dünya’da iletişimde geçici bozulmalar veya tamamen sinyal kaybına neden olabilecek güçlü bir patlama olarak belirlendi. ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi, bu patlamanın yüksek frekanslı telsiz operatörleri için cihazlarda bozulmaya veya sinyal kaybına neden olabileceği konusunda uyardı.

Güneş patlamaları, 25. Güneş Döngüsü sırasında meydana gelen olaylardır ve 2019’da başlayan bu döngünün 2025’te zirveye ulaşarak 2030’a kadar devam etmesi beklenmektedir. Güneş patlamaları, A, B, C, M ve X olmak üzere dört kategoriye ayrılır ve X sınıfı patlamalar diğerlerinden daha güçlüdür. Bu nedenle, tespit edilen X6.3 derecelendirilen patlama, en güçlü patlama türü sınıfına girmektedir. Bu patlama sonucunda uzaya saçılan plazma, uzaydaki astronotlar ve uydular için bir tehlike oluştururken, aynı zamanda Dünya’daki elektrik şebekelerinde arızalara yol açabilir.

NASA’nın uyarısı, Güneş üzerinde meydana gelen bu güçlü patlamanın, elektronik cihazları etkileyebileceği ve iletişimde geçici kesintilere neden olabileceği yönündedir. Bu durum, yüksek frekanslı telsiz operatörleri için özellikle dikkat edilmesi gereken bir konudur. Güneş’in bu olası etkileri, bilim insanlarının Güneş’in sırlarını çözme çabalarını da etkilemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
NASA’dan Uyarı: Güneş Patlaması İletişim Kesintileri Getirebilir!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!