G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,35
EURO/USD1,12
BIST9.971,93
Petrol74,49
GR. ALTIN2.861,67
BTC2.167.243,51

NASA, Florida’daki Bir Evin Çatısına Düşen Gizemli Nesne Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz ay, Florida eyaletine bağlı bir evin çatısına düşen gizemli bir nesne, NASA’nın açıklamasıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan düşen bir parça olduğu ortaya çıktı. NASA’nın yaptığı açıklamaya göre, Dünya’nın yörüngesine doğru hareket eden bir kargo paleti, kontrollü bir şekilde geri dönüş yaparken bir parçası 8 Mart’ta Florida’daki evin çatısına düştü. NASA’nın önceden paletin atmosfere giriş sırasında tamamen yanacağını tahmin ettiği bu parça, beklenmedik bir şekilde yanmadan düşmüş ve Florida’daki ev sahibi tarafından bulunmuştur. NASA, ev sahibiyle iş birliği yapıp nesneyi geri aldıktan sonra analiz için Kennedy Uzay Merkezi’ne göndermiştir.

Yapılan incelemede, çatıya düşen nesnenin aslında NASA’nın uçuş destek ekipmanından kalan bir parça olduğu belirlenmiştir. Bu parçanın Inconel metal alaşımından yapıldığı, 1.6 kilo ağırlığında, 4 inç yüksekliğinde ve 1.6 inç çapında olduğu tespit edilmiştir. NASA’nın verdiği bilgiye göre, 2021 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu’nda gerçekleştirilen bir güç yükseltme çalışmasının bir parçası olarak eskiyen pillerin yerine lityum iyon pillerini teslim etmek üzere bir kargo paleti uzaya bırakılmıştır. Ancak paletin atmosfere giriş sırasında beklenmeyen bir parça yanmadan düşmüş ve Florida’daki olaya neden olmuştur.

NASA, ev sahibiyle yaptığı iş birliği sonucunda düşen parçayı geri alıp analiz etmek suretiyle olayı çözüme kavuşturmuş ve açıklama yapmıştır. NASA’nın verdiği bilgilere göre, çatıya düşen nesne kargo paletine monte etmek için kullanılan bir ekipman parçasıdır ve nesnenin Florida’daki evin çatısına düşmesi, beklenmedik bir durum olmuştur. NASA’nın bu tür olaylardan sonra yaptığı analizler ve incelemeler, uzay çöplerinin kontrol altında tutulması ve risklerin minimize edilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu olayda da NASA’nın hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde olası daha büyük sorunlar önlenmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
NASA, Florida’daki Bir Evin Çatısına Düşen Gizemli Nesne Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!