G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO36,98
CNY4,81
GBP44,51
EURO/USD1,08
BIST8.754,65
Petrol75,27
GR. ALTIN3.035,13
BTC2.275.553,93

MÜSİAD Yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze Açıklaması Yaptı: ‘İsrail’i Ateşkese Zorluyoruz!’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde MÜSİAD Yönetim Kurulu’nu kabul etti. Erdoğan, konuşmasında, 6 Şubat depremlerinin millet için felaket olduğunu belirterek, 53 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini ve 104 milyar TL’yi aşan faturayla karşılaşıldığını ifade etti. Ağır hasar gören 850 bin bağımsız bölümün kullanılamaz hale geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD’ın Gazze halkına yardım çalışmalarını tebrik ederek, Türkiye’nin bölgeye gönderdiği insani yardım malzemeleriyle ilk sırada olduğunu belirtti. İsrail’e bazı ticari tedbirler alındığını ve ihracat-ithalat işlemlerinin durdurulduğunu açıkladı. Batı’nın, Netanyahu yönetimini ateşkese zorlama amacının olduğunu vurgulayan Erdoğan, bölgede barış ve refahın arzulandığını dile getirdi.

Erdoğan, ülke ekonomisini etkileyen üç seçim maratonunun milleti ve ekonomiyi yorduğunu belirterek, 4 yıllık seçimsiz zaman diliminde ekonomik sıkıntıların çözüleceğini ifade etti. Orta Vadeli Program ve 12. Kalkınma Planı’na bağlı olduklarını vurgulayan Erdoğan, enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacaklarını ve Nisan ayı enflasyon ve dış ticaret verilerinin beklentilerle uyumlu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD’ın 34 yıldır ülke kalkınmasına katkı sağladığını ve desteklerini sürdürmelerini beklediğini belirtti. 1990’dan bu yana Türk ekonomisine ve demokrasisine önemli katkılarda bulunan MÜSİAD yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiğini duyuran Erdoğan, teşekkürlerini iletti. Son olarak, Twitter hesabından MÜSİAD’ın ülkenin kalkınmasına katkı sağlayan kardeşleriyle bir araya geldiğine dair paylaşımda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MÜSİAD Yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Gazze Açıklaması Yaptı: ‘İsrail’i Ateşkese Zorluyoruz!’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!