G-QXXHXL9JW0
USD34,21
EURO37,85
CNY4,88
GBP45,43
EURO/USD1,10
BIST9.012,87
Petrol74,68
GR. ALTIN2.924,70
BTC2.079.425,42

Muharrem İnce ve Maksut Serim’in Sahte Dekont Davası: 12 Sanık Hakkında Hapis Talebi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Maksut Serim’in isimlerinin karıştığı sahte dekont ve sosyal medya paylaşımlarının ardından 12 sanık hakkında dava açıldı. Sanıklar, ‘Sahte özel belgeyi bilerek kullanmak’, ‘Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’ ve ‘Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından 4 ila 9 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanıyor.

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, tutuksuz sanıkların bazıları ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada, cumhuriyet savcısı suçlamaların yasal unsurlarının oluşmadığını ve bazı suçlar için beraat kararı verilmesini talep etti. Savcı, ‘İnternet veya sosyal medya üzerinden işlenen hakaret’ suçunun ise uzlaştırma bürosuna gönderilmesini istedi.

Sanıklar ile müştekiler arasında uzlaşma görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması halinde, aynı suçtan ayrı ayrı cezalandırılmasını talep edildi. Müştekiler K.O. ve O.E.D.’ye karşı ‘Kişisel verileri hukuka aykırı bir şekilde ele geçirip yayma’ suçundan sanıkların cezalandırılmasını istedi. Mahkeme heyeti, dosyanın bazı suçlar yönünde uzlaştırma bürosuna gönderilmesine karar verirken, taraf avukatlarına savunma yapma süresi tanındı.

Mahkeme heyeti, mesleki mazeretlerini sunan taraf vekillerinin mazeretlerini kabul ederken, savcının mütalaasına karşı savunma yapmaları için süre verilmesine karar verildi. Duruşma ertelendi ve davaya ilişkin gelişmeler takip edilmeye devam edecek. Sanıkların, sahte belgeleri ve sosyal medya paylaşımlarını yaymakla suçlandığı dava, ilerleyen günlerde neticelenecek. Her iki tarafın taleplerinin mahkeme tarafından değerlendirilmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muharrem İnce ve Maksut Serim’in Sahte Dekont Davası: 12 Sanık Hakkında Hapis Talebi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!