G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Muhalif Medya, Masquerade Ruhsat Konusunu Görmezden Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Gayrettepe’de bulunan Masquerade Gece Kulübü’nde meydana gelen yangın faciasında hayatını kaybeden 29 kişinin ölümüyle ilgili detaylar netleşmeye başladı. Olayın faciaya neden olan tadilatın kaçak olduğu ortaya çıktı. Gece kulübünün en son itfaiye raporunu 2006 yılında aldığı ve bu tarihten itibaren raporu güncellemeyerek çalışmaya devam ettiği belirlendi. Ayrıca CHP’li Beşiktaş Belediyesi’nin 2018 yılında itfaiye raporu olmamasına rağmen mekanın ruhsatında değişiklik yaparak yenilediği de ortaya çıktı.

Faciayla ilgili CHP’li Beşiktaş Belediyesi’ne yönelik ihmaller zinciri gün yüzüne çıkarken, olayda ismi geçen muhalif gazeteciler ve medya organları sessiz kaldı. Hükümetle ve AK Parti ile ilgili konularda hassas davranan İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ, Fatih Altaylı ve Can Ataklı gibi isimler, olayın CHP’li Beşiktaş Belediyesi ile ilişkilendirilmesiyle konuya duyarsız kaldılar.

Muhalif medya, genellikle herhangi bir faciada hükümeti istifaya çağırırken Masquerade Gece Kulübü yangınını ya küçük bir haber olarak geçiştirdi ya da sıradan bir yangın olarak yansıttı. Özellikle İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ, Can Ataklı ve Fatih Altaylı gibi isimler, olaya yeterince ilgi göstermedi. İsmail Saymaz, Sözcü’nün haberini paylaşarak olayı geçiştirdi.

Merdan Yanardağ, yangın sonucu yaşamını yitiren işçilere duyarsız kalarak sosyal medya hesabından herhangi bir paylaşım yapmadı. Benzer şekilde Can Ataklı da konuyla ilgili sesini çıkarmazken, Fatih Altaylı da olayı sosyal medyada hiçbir şekilde ele almadı.

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, olaylar ortaya çıktıktan sonra Van’a giderek Beşiktaş’taki olayları görmezden geldi. Özel’in açıklamalarında ise faciayla ilgili detayları ve iddiaları ele alan herhangi bir bilgi yer almazken, sadece başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerine yer verdi. Özel, usulsüzlük iddiaları konusunda herhangi bir açıklama yapmadı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muhalif Medya, Masquerade Ruhsat Konusunu Görmezden Geldi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!