G-QXXHXL9JW0
USD34,23
EURO37,53
CNY4,84
GBP44,82
EURO/USD1,10
BIST8.927,38
Petrol77,19
GR. ALTIN2.882,12
BTC2.122.570,41

Motokurye Cinayetlerine Dikkat Çeken Motosiklet Konvoyu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadıköy’de bir araya gelen Türkiye Motosiklet Platformu ve İstanbul Kuryeler Federasyonu, 19 Mayıs’ta konvoy oluşturdu. Motosiklet sürücüleri ve motokuryelerden oluşan kalabalık, Balıkesir’de öldürülen üniversite öğrencisi motokurye Ata Emre Akman, Ankara’da öldürülen motokurye Samet Özgül ve İzmir’de üşümesin diye taksisine aldığı yolcu tarafından öldürülen taksici Oğuz Erge’yi anmak amacıyla bir araya geldi. Türkiye Motosiklet Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy “Cezaların en üst kademeden verilmesini istiyoruz, pişmanlık bir kaçış yolu olmasın” şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasında, motosiklet sürücülerinin ve motokuryelerin talepleri dile getirildi.

İstanbul Kuryeler Federasyonu eş başkanı Murat Tomris, moto kuryelik mesleğinin tehlikeli meslekler sınıfına alınması gerektiğine dikkat çekerken, olaylarda hayatını kaybeden motokuryeler Ata Emre Akman, Samet Özgül ve taksici Oğuz Erge için adalet talep etti. Tomris, 2 yılda gerçekleşen 68 meslek cinayetine dikkat çekerek, işlenen suçların artık son bulmasını ve yasaların daha caydırıcı hale getirilmesini istediklerini belirtti.

Konvoyun ardından yapılan açıklamalarda konuşan Türkiye Kızıl Elma Motosiklet Kulübü Kurucu Genel Başkanı Meryem Zengin ise adaletin yerini bulmasını ve suçluların yakalanarak cezalandırılmasını talep etti. Ayrıca, 12 yaşındaki motor tutkunu Aslıhan Ülgen, motor sürmek istemesine rağmen yaşanan olaylardan dolayı korktuğunu ifade etti.

Konvoyun sonunda Türkiye Motosiklet Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, motosiklet sürücülerinin ailelerinin endişelerini anlayışla karşıladıklarını ve olayların tekrarlanmaması için suçluların daha ağır cezalar almasını talep ettiklerini vurgulayarak, olayların son bulmasını umduklarını belirtti. İstanbul Kuryeler Federasyonu eş başkanı Murat Tomris ise meslek cinayetlerinin artık son bulması ve yasaların daha caydırıcı hale gelmesi gerektiğini ifade etti. Bu tür acı olayların son bulması ve motokurye mesleğinin daha güvenli hale gelmesi için önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Motokurye Cinayetlerine Dikkat Çeken Motosiklet Konvoyu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!