G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,84
CNY4,79
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,69
GR. ALTIN2.821,35
BTC1.972.399,65

MKE, Eurosatory 2024 Fuarı’nda Kapasitelerini Sergiliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Makine Kimya Endüstrisi (MKE), Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen uluslararası savunma ve güvenlik sektörünün önde gelen fuarlarından biri olan Eurosatory 2024 Fuarı’nda kapasitelerini sergiliyor. Avrupa ülkeleri iç güvenlik birimlerinin tercih ettiği hafif piyade silahları, ağır silah sistemleri, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer) ekipmanları, çeşitli sis mühimmatları ve kartuşları fuar kapsamında tanıtılıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını karşılamak misyonuyla faaliyetlerine devam eden Makine ve Kimya Endüstrisi yurt dışı pazarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere 60’tan fazla ürün çeşidiyle fuarda yer alıyor. MKE’nin fuar alanında sergilediği ürünler arasında Cumhuriyet tarihinin ilk obüs ihraç ürünü olan 105 mm BORAN, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yer alan 76/62 mm deniz topu DENİZHAN, keskin nişancı ve piyade silahları ile mühimmatları, kimyasal saldırı koruyucu ekipmanları ve karşı tedbir maksatlı yanıltıcı mühimmat ve kartuşlar bulunuyor.

Makine ve Kimya Endüstrisi A.Ş. (MKE), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen havadan taşınabilir 105 mm Hafif Çekili Obüs BORAN’ı bir Asya ülkesine ihraç etmişti. Bu teslimat, Cumhuriyet tarihimizin obüs sınıfında gerçekleştirdiği ilk ihracatı olarak kayıtlara geçti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinde 2021 yılından beri bulunan Boran, 17 kilometrelik menzili, dakikada 6 atım yapabilme özelliği ve helikopterlerle taşınabilmesiyle ön plana çıkıyor. Ayrıca kendi sınıfında dünyanın en hafif obüsü olma özelliği taşıyor. Sikorsky S-70 ve Chinook helikopterleri ile havadan, ağır yük taşıma kabiliyetine sahip araçlar ile karadan taşınabilen BORAN teker üzerinde atış yapabilme özelliği ile rakiplerinden ayrılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MKE, Eurosatory 2024 Fuarı’nda Kapasitelerini Sergiliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!