G-QXXHXL9JW0
USD34,07
EURO37,96
CNY4,81
GBP45,28
EURO/USD1,11
BIST9.774,49
Petrol72,81
GR. ALTIN2.803,07
BTC2.067.649,74

MİT ve Emniyet’ten Ortak Operasyon: DEAŞ’a Karşı İstanbul’da Yakalanan Terörist Düzenlediği Saldırının Planlarını Açıkladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü DEAŞ’a karşı ortak bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonun başarısı MİT’in yaptığı istihbarat çalışmaları sayesinde sağlandı. Bu çalışmalar sonucunda, Afganistan’daki Horasan Vilayeti’ne bağlı olan ve Türkiye’ye yönelik faaliyet gösterdiği tespit edilen terörist Viskhan Soltamatiov İstanbul’da yakalandı. Teröristin Santa Maria İtalyan Kilisesi saldırısının planlayıcıları arasında olduğu ve saldırıda kullanılan silahı temin ettiği belirlendi.

MİT’in tespitlerine göre terörist, 2021 yılında Ebu Zer Es Sisani kod adıyla DEAŞ’a katılarak örgütün faaliyetlerine dahil oldu. Çeçen uyruklu olan terörist, Avrupa’da bulunduktan sonra 2019’da Türkiye’ye gelmiş ve burada örgüt faaliyetlerine karışmıştır. İstihbarat raporlarına göre terörist, Türkiye’de örgütün önde gelen faaliyet sorumlularından biriyle bağlantı kurarak Suriye’ye gönderilme teklifi almıştır.

Soltamatiov’un, Santa Maria İtalyan Kilisesi saldırısının planlama ve hazırlık toplantısına İstanbul’da katıldığı belirlendi. Ayrıca teröristin DEAŞ’a bağlı Horasan Vilayeti (ISKP) ile Orta Asya’dan gelen ve Suriye’de saklanmış çatışmada bulunan kişilerle işbirliği içinde olduğu da tespit edildi. Bu bilgilere ulaşan MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü, saldırıyı gerçekleştiren eylemcilerin bulunduğu hücre evine operasyon düzenleyerek Soltamatiov’u yakaladı.

Operasyonun başarısıyla DEAŞ Horasan Vilayeti’nin Türkiye’ye karşı planlarının sekteye uğratıldığı belirtildi. Örgütün adam kazanma, finans ve lojistik faaliyetlerine büyük bir darbe indirilerek güvenlik tehdidinin önüne geçildi. MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla terör örgütlerine karşı etkin bir mücadele yürütülmeye devam edileceği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MİT ve Emniyet’ten Ortak Operasyon: DEAŞ’a Karşı İstanbul’da Yakalanan Terörist Düzenlediği Saldırının Planlarını Açıkladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!