G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.250.424,05

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan flaş karar! Taşıma Yoluyla Eğitime Erişimde Değişiklik Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile yaygın eğitim hizmetinden yararlanan özel eğitim kursiyerlerinin resmi okul ve kurumlara taşıma yoluyla eğitime erişimlerini sağlamak için gerekli usul ve esasları belirledi. Bu doğrultuda, eğitim müdürlüklerinde planlama komisyonu kurularak her yıl ocak ayında taşıma hizmetine ilişkin çalışmalar yapılacak.

Planlama komisyonu, taşıma merkezi okullarını belirlerken öğrenci sayısı, yerleşim birimlerinin uzaklığı ve diğer faktörleri dikkate alacak. 30 kilometreden fazla uzaklıktaki yerleşim birimlerindeki öğrenciler yatılı bölge ortaokullarına ve pansiyonlu okullara yerleştirilecek. Ancak can güvenliği ve mekansal faktörler göz önünde bulundurularak, 2 kilometreden az mesafeden taşıma yapılması da uygun görülebilecek. Ayrıca, ihale süreçlerinde yaşanabilecek aksaklıklar ve diğer sorunlar nedeniyle farklı eğitim seçenekleri de değerlendirilebilecek.

Yönetmelikte ayrıca olağanüstü durumlarda alınacak tedbirler de belirlendi. Özellikle doğal afetler sonucu mağdur olan öğrencilerin taşıma hizmetinden faydalanması sağlanacak. Ayrıca, öğrencilere ücretsiz öğle yemeği hizmeti sunulacak ve yemek bedeli ilgili okul hesabına aktarılacak. Yönetmelik, öğrenci taşıma uygulamalarında sağlık, güvenlik ve düzenin sağlanması için önlemler de içeriyor.

Bu yönetmelikle, öğrencilerin eğitim hakkına erişimlerini sağlamak, taşıma hizmetlerini düzenlemek ve öğrencilere daha iyi bir eğitim ortamı sunmak amaçlanıyor. Bu doğrultuda, taşıma yoluyla eğitime erişimde yaşanabilecek sorunlara çözüm sağlanarak, eğitimde fırsat eşitliği ve kalite sağlanması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan flaş karar! Taşıma Yoluyla Eğitime Erişimde Değişiklik Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!