G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO38,05
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,11
BIST9.898,88
Petrol73,90
GR. ALTIN2.888,85
BTC2.159.508,42

Milli Eğitim Bakanlığı, Okullarda Şiddetin Önlenmesine Yönelik Yeni Tedbirler Aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda şiddetin önlenmesi için yeni tedbirler almıştır. Bakan Yusuf Tekin imzalı genelgede, fiziksel, cinsel, duygusal, psikolojik, ekonomik ve siber zorbalık gibi tüm şiddet türlerinin önlenmesine yönelik çalışmalara yol gösterici olması amacıyla adı geçen genelge yayımlanmıştır. Bu genelge ile afet ve acil durumlar dönemlerinde de şiddetin önlenmesi ve mağdurların korunması için hizmetlerin devamlılığı esas alınmıştır.

Genelgede yer alan hususlardan biri, Bakanlık taşra teşkilatındaki yöneticilerin şiddetin önlenmesine yönelik mevzuatı etkin bir şekilde uygulamak için hizmet içi eğitimden geçirilmesidir. Ayrıca, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ile il yürütme komisyonları, okul ve kurumlarda şiddet risk faktörlerini tespit ederek gerekli tedbirleri alacaklardır. Aynı şekilde, okulların ve kurumların içinde ve dışında güvenliği sağlamak için yöneticiler gerekli tedbirleri almaları istenmiştir.

Uygulamaya ilişkin olarak, okul ve kurumlarda şiddetin kabul edilmeyeceği anlayışının kazandırılması ve dijital ortamlarda güvenli alan becerilerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, sosyal, sportif ve kültürel faaliyetler yaygınlaştırılarak şiddetin önlenmesine yönelik farkındalık çalışmaları yürütülecektir. Rehber öğretmenler de okul ve sınıflarda risk haritalarına uygun çalışmalar yapacak ve öğrencilere, velilere ve diğer personele şiddeti önlemeye yönelik bilgilendirme yapacaktır.

Genelgede ayrıca, şiddet mağduru veya uygulayan öğrencilere psikososyal destek sağlanacağı ve şiddetin önlenmesine yönelik yaygın eğitim çalışmalarının artırılacağı belirtilmiştir. Açık öğretim öğrencileri de bu hizmetlerden yararlanacak ve şiddetle mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun artırılması için çalışmalar yapılacaktır.

Sonuç olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile okullarda her türlü şiddetin önlenmesi ve öğrencilerin güvenli bir ortamda eğitim almalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda, çeşitli çalışmalar ve tedbirler alınarak okul ve kurumların şiddetten arındırılması hedeflenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanlığı, Okullarda Şiddetin Önlenmesine Yönelik Yeni Tedbirler Aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!