G-QXXHXL9JW0
USD33,98
EURO37,67
CNY0,000000
GBP44,73
EURO/USD1,11
BIST9.771,16
Petrol71,06
GR. ALTIN2.727,45
BTC1.850.296,14

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi Sınavı Sonuçlarını Açıklıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde bugün erişime açılacak. Binlerce öğrencinin ter döktüğü Liselere Geçiş Sistemi Sınavı’nın (LGS) sonuçları, bugün açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nca, ortaokul 8. sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yapılan LGS, 3 Haziran’da iki oturum olarak gerçekleştirildi. Öğrenciler verilen sürelerde soruları çözmeye çalıştı. Merkezi sınav, 973 yurt içi sınav merkezinde 3 bin 891 okuldaki 62 bin 663 salonda, yurt dışında ise 11 sınav merkezinde 11 okuldaki 35 salonda yapıldı. Birinci oturumda, öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturumda ise öğrenciler 80 dakikada matematik ve fen bilimlerinden 40 soruyu yanıtladı.

Bugün açıklanacak sınav sonuçları öğrencilere posta yoluyla gönderilmeyecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayınlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak. Sınava girmeyen öğrencilerin liseleri ise yerel yerleştirme ile belirlenecek.

Öğrenciler, uzunca bir süre boyunca çalışarak ve hazırlanarak LGS sınavına girdiler. Sınavın iki oturumu olduğu ve öğrencilere farklı derslerden soruların sorulduğu biliniyor. Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden oluşan birinci oturumda toplam 50 soru soruldu ve öğrenciler 75 dakika süreyle bu soruları cevapladı. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden 40 soru soruldu ve öğrencilere 80 dakika süre verildi. Öğrenciler, bu süre içinde en iyi performanslarını sergilemeye çalıştılar ve sınavı tamamladılar.

Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin liselere yerleştirme süreci başlayacak. Öğrenciler, tercihlerini ve puan durumlarını göz önünde bulundurarak liseler arasından seçim yapacaklar. Sınavı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler, tercih ettikleri liselere yerleştirilecekler ve ortaöğrenimlerine burada devam edecekler. Ancak sınava girmeyen veya başarılı olamayan öğrencilerin liselere yerleştirilme süreci farklı yöntemlerle belirlenecek. Yerel yerleştirme ile belirlenecek olan bu öğrenciler, kendilerine en uygun olan liselerde eğitimlerine devam edecekler.

Tüm bu süreçlerin ardından, öğrencilerin gelecekleri belirlenmiş olacak ve yeni bir eğitim dönemine başlamaları için gerekli adımlar atılmış olacak. Liselere Geçiş Sistemi Sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin heyecanla yerleştirme sürecini bekledikleri ve yeni bir eğitim hayatına adım atacakları görülmektedir. Bu süreçte, hem öğrencilerin başarıları hem de eğitim sisteminin işleyişi açısından önemli adımlar atılmış olacak ve gelecek nesillerin eğitim hayatı için temel bir adım atılmış olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi Sınavı Sonuçlarını Açıklıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!