G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sınavı Başvuru Kılavuzu Yayınlandı – Detaylar Haberde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, bu yıl 2 Haziran 2024’te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayınlandı. Bu kılavuzda, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçme usul ve esasları belirtildi. Sınav, 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak ve başvuruları 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında kabul edilecek. Başvurular elektronik ortam üzerinden yapılacak ve okul müdürlükleri tarafından onaylanacak. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise form doldurarak başvurularını gerçekleştirebilecekler. Sınavın kapsamı, öğrencilerin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular içerecek.

Kılavuza göre, fotoğraflı sınav giriş belgeleri 24 Mayıs 2024’ten itibaren okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamda alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler sınava gelirken bu belgelerle birlikte geçerli kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmalıdır. Sınavın birinci oturumu saat 09.30’da başlayacak ve bu oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. Öğrencilere yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecektir. İkinci oturum ise saat 11.30’da başlayacak ve öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacaktır. Bu oturumda da öğrencilere 80 dakika süre verilecektir.

Sınav sonuçları, 28 Haziran 2024 tarihinde www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecektir. Bu kapsamda, öğrencilerin sınav sürecine hazırlıklı olmaları ve gerekli tüm adımları zamanında atarak sınavda başarılı olmaları önemlidir. Bu süreçte öğrencilere rehberlik edecek olan okul müdürlükleri ve MEB yetkilileri, öğrencilerin her adımda destek almalarını sağlayacaktır. Liselere geçiş sınavı, öğrencilerin gelecekleri için önemli bir dönemeçtir ve bu sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması, geleceklerini şekillendirecektir. Bu nedenle öğrencilerin sınav sürecine ciddiyetle yaklaşmaları ve ellerinden gelenin en iyisini yapmaları gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sınavı Başvuru Kılavuzu Yayınlandı – Detaylar Haberde!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!