G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,85
CNY4,80
GBP44,94
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,83
GR. ALTIN2.821,42
BTC1.981.130,74

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Yeni Müfredatla Sadeleşme Sağladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, 17 milyon öğrencinin okullara kayıtlarının tamamlandığını ve 1 milyon 24 bin 229 öğretmenin görev yaptığını belirtti. İdareci olarak ise 107 bin 633 öğretmenin görev yaptığını aktardı.

Bakan Tekin, yeni müfredatın amacının sadeleştirmek olduğunu vurgulayarak, eğitim-öğretim süreçlerine toplumun yakın ilgi gösterdiğini ve müfredatın güncellenmesinin gerekliliğini savundu. Bilgiye erişimin kolaylaşmasıyla, çocukların okulda aldıkları bilgiyle tatmin olamadıklarının altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2010’lardan itibaren başlattığı çalışmalar sonucunda, uluslararası rekabet edebilecek bir eğitim sistemi oluşturulması gerektiğini belirten Bakan Tekin, Mayıs 2024’te onaylanan yeni müfredatın bu hedefe yönelik olduğunu belirtti. Yeni modelin, beceri temelli bir yapıda olduğunu ve çocukların edindikleri bilgileri pratiğe dönüştürecek şekilde tasarlandığını açıkladı.

Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin, eleştirilere karşı sadeleştirilmiş bir müfredat sunduğunu ve toplumsal ihtiyaçları karşılayacak bir yapıda olduğunu belirtti. Yeni müfredatın sadece birinci sınıflarda uygulanacağını, diğer sınıfların ise eski müfredatla devam edeceğini söyledi. Yeni müfredat ve kitapların 9 Eylül’de okullara dağıtılacağını belirtti.

Ayrıca, 20 bin öğretmen atamasının Danıştay kararından sonra yapılacağını duyuran Bakan Tekin, öğretmen adaylarının sonuçlarını beklediklerini ve atamaların ona göre gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakan Tekin’in açıklamaları, eğitim ve öğretimde yapılan yenilikler ve atamalar konusunda detaylı bir bakış açısı sunarak, yeni döneme dair bilgilendirme sağladı. Yeni müfredatın beceri temelli bir yapıya sahip olması ve eğitim sistemini uluslararası standartlara taşıma çabaları, Türkiye’nin eğitimdeki gelişimine katkı sağlayacak önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Yeni Müfredatla Sadeleşme Sağladı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!