G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Milli Eğitim Bakanı: Özel Okullara Yüzde 300 Zam Yapanlara Cezalar Verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Erzurum’da öğretmenlerle bir araya gelmesiyle ilgili bir haber paylaşıldı. Bakan Tekin, öğretmenlerle tarihi mekanları gezerken gazetecilerin de sorularını yanıtladı. Gazetecilerin soruları arasında 60 bin TL’ye ulaşan kitap fiyatları konusu da vardı. Yusuf Tekin, özel okullarda kitaplara yapılan zamlar hakkında bilgi verirken, yüzde 300’ün üzerinde zam yapan 400 okula ceza verildiğini açıkladı. Kitap fiyatlarının sisteme kaydedilmesi gerekliliğine vurgu yapan Bakan, havale veya EFT ile ücret almanın suç olduğunu belirtti.

Liselere Geçiş Sınavı’ndaki (LGS) bir sorunun mahkeme tarafından iptal edilmesi durumuyla ilgili de konuşan Tekin, yaklaşık 10 bin öğrencinin etkilendiğini bildirdi. Temyiz sürecinin öğrencileri mağdur edeceğini düşünen Bakan, yeni bir çözüm önerisi sundu. Öğrencilerin puanlarının yeniden hesaplanması durumunda bir üst tercihe yerleştirilebileceklerini belirten Tekin, mağduriyet yaşayan öğrencilerin mevcut okullarında devam etmelerine olanak sağlayacaklarını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl hayalet sınıflar nedeniyle 500 okula ceza verildiğini belirten Yusuf Tekin, bu tür durumlarla ilgili gereken cezaların uygulanacağını söyledi. Üniversite hazırlık döneminde açık liseye geçen ve merdiven altı kurslara devam eden öğrencilerin durumuna da değinen Bakan, bu uygulamaya son verdiklerini ve hayalet sınıflara ağır yaptırımlar uyguladıklarını ifade etti. Sistemdeki bu tür aksaklıkları gidermek için gerekli adımların atıldığını vurgulayan Yusuf Tekin, eğitim sistemindeki düzensizliklere karşı sıkı bir denetim politikası izlediklerini belirtti.

Haberde ayrıca, Bakan Tekin’in özel okulların yüksek kitap fiyatlarına yönelik aldığı önlemler ve yaşanan sorunlarla ilgili detaylı bilgi verdiği ifadelerine yer verildi. Yusuf Tekin’in açıklamaları, eğitim sistemindeki olumsuzlukları giderme ve öğrencilerin haklarını koruma amacını taşıdığı görülüyor. Gezi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Bakan Tekin’in, eğitim alanında yapılan haksız uygulamalara karşı kararlı bir duruş sergilediği anlaşılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Milli Eğitim Bakanı: Özel Okullara Yüzde 300 Zam Yapanlara Cezalar Verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!