G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,87
CNY4,79
GBP44,95
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,97
GR. ALTIN2.821,78
BTC1.974.608,67

Migros, kafes yumurtası satışına karşı hayvan hakları savunucularının hedefinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayvan hakları savunucuları Türkiye’de, kafes karşıtı bir kampanya yürüterek, Migros Ticaret A.Ş.’nin kafes yumurtası satışını durdurması için mücadele veriyor. Savunucular, şirketin genel kuruluna katılarak yönetimi hayvan refahı politikaları konusunda sorguladılar. Yönetim kurulu üyelerinin 2023 faaliyetlerinden dolayı ibra edilmelerine karşı çıkan savunucular, kafes yumurtasının müşteriler için sağlık riski oluşturduğu gibi gerekçelerle kurula muhalefet şerhi düşerek taleplerini bildirdiler.

Migros’un kafes yumurtası satışını sonlandırmasını isteyen savunucular, endüstriyel kafeslerde üretilen yumurtaların hayvanlar için eziyet olduğunu vurguladılar. Genel kurul sonrasında Migros Genel Müdürlüğü önünde pankart açarak “Bu eziyet kime iyi gelecek?” şeklinde bir slogan attılar. Kafessiz Türkiye Kampanya Direktörü Emre Kaplan, Migros’un kafeste üretilen yumurtaları satmayı bırakması gerektiğini belirterek mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Kaplan ayrıca, Migros’un endüstriyel kafeslerde üretilen 3 kodlu yumurtaları satmayı bırakması için 140 binden fazla kişinin imza verdiğini belirtti. Migros’un rakiplerinin benzer adımlar attığını ifade eden Kaplan, şirketin neden benzer bir politika belirlemediğini sorguladıklarını dile getirdi. Migros’un daha sorumlu bir yaklaşım benimsemesi için mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Kafessiz Türkiye, Migros’un kafeste eziyet edilen hayvanlardan elde edilen yumurtaları satmayı bırakması talebiyle bir kampanya başlattı. 140 binden fazla tüketici imza vererek destek verdiler. Migros yetkililerine binlerce e-mail gönderilirken, 13 sivil toplum kuruluşu da ortak bir açıklama yayınladı. Macrocenter mağazalarında ise kafes yumurtası satışı sona erdi.

Kafessiz Türkiye, 2018 yılında üç gönüllü tarafından başlatılan bir kampanya olup, çiftlik hayvanlarının korunmasını amaçlamaktadır. Kampanya büyüyerek 2020 yılında Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği çatısı altında faaliyetlerine devam etmektedir. Kafessiz Türkiye, hayvan hakları savunuculuğunda etkin bir rol oynamaktadır ve dünya genelinde tanınan bir dernek konumundadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Migros, kafes yumurtası satışına karşı hayvan hakları savunucularının hedefinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!