G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.247.856,63

Meteoroloji Uzmanından Ramazan Bayramı Hava Durumu Değerlendirmesi: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Ramazan Bayramı haftasının hava durumunu değerlendirdi. Yarın yurdun güney ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde aralıklı sağanak etkili olacak. Özellikle arife günü Akdeniz’in doğusunda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde, Hakkari, Şırnak ve Van’ın güney ve doğusunda yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlardan, kuvvetli sağanaklara karşı dikkatli olmaları isteniyor. Bayramın ilk günü ülkemizin güney ve doğusunda aralıklı yağış görülecek. Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Özellikle, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Batman, Siirt çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Bayramın ikinci günü ülkemizin doğu bölgelerinde, bayramın üçüncü günü yurdun iç ve güney kesimlerinde aralıklı sağanak yaşanacak. Güney ve doğu bölgelerinde yağışlar olacak, kuzey ve batı bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu hava bekleniyor.

Özdemirci, yağışların bir hafta boyunca yurdun genelinde aralıklarla devam edeceğini ifade etti. Üç büyükşehirde, yani Ankara, İstanbul ve İzmir’de hafta boyunca yağış beklenmiyor. Bunun yanı sıra, bu şehirlerde parçalı ve bulutlu hava hakim olacak. Sıcaklıkların yurt genelinde kuzey ve doğu bölgelerinde artış göstereceği ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtiliyor.

Sonuç olarak, Mehmet Özdemirci’nin verdiği bilgilere göre, Ramazan Bayramı haftası boyunca ülkemizin çeşitli bölgelerinde yağışlı bir hava bekleniyor. Ancak İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde yağış beklenmiyor ve parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklıkların ise kuzey ve doğu bölgelerinde artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Uzmanından Ramazan Bayramı Hava Durumu Değerlendirmesi: Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!