G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,05
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,61
GR. ALTIN2.920,02
BTC2.189.928,59

Meteoroloji: Kavurucu Sıcaklar Son Buluyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Haziran Cuma gününden itibaren kavurucu sıcakların biteceğini açıkladı ve sıcaklıkların mevsim normallerine ineceğini duyurdu. Ülkenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı tahmin edilirken, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ordu’da meydana gelen dev hortum, vatandaşları tedirgin etti. Hortumun karaya ulaşmadan son bulmasıyla muhtemel bir facia önlenmiş oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu için sarı uyarıda bulundu ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Bingöl’ün Solhan ilçesinde meydana gelen kuvvetli rüzgar nedeniyle bir binanın çatısı uçtu ve yan binanın önüne düştü. Yaralanan olmazken Bingöl ve çevresinde etkisini sürdüren kuvvetli rüzgar nedeniyle dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Bölgelere göre hava tahminlerine bakıldığında, Karadeniz’de 2 ila 4 derece artış olacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden eseceği belirtilirken, kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı. Marmara, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar esmesi bekleniyor.

Bölge bölge hava durumu tahminlerine göre; Marmara’da az bulutlu ve açık, Ege’de az bulutlu ve açık, Akdeniz’de parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor. İç Anadolu’da da az bulutlu ve açık hava beklenirken, Batı Karadeniz’in doğusu, Güney Ege ile Van Gölü’nde fırtınamsı rüzgar beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşlara kuvvetli rüzgar uyarısında bulunarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunmasını tavsiye etti. Bölge bölge hava tahminlerini inceleyen uzmanlar, vatandaşların dikkatli olmalarını ve meteorolojik uyarıları takip etmelerini istediler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji: Kavurucu Sıcaklar Son Buluyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!