G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,88
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.164.297,69

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Yarın Hava Durumu Tahminleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava durumu değerlendirmelerine göre, yarın ülkemiz genelinin parçalı, doğusunun ise yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu ve Eskişehir çevreleri, Batı Karadeniz’in doğu iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Bu yağışların Giresun, Sivas, Osmaniye, Ardahan, Artvin ve Rize’nin iç kesimlerinde zaman zaman kuvvetli olabileceği uyarısı yapıldı. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Batı ve iç bölgelerde hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece yükseleceği tahmin edilirken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğu kesimlerinde ise sıcaklıkların 3 ila 5 derece düşmesi beklenmektedir. Rüzgar genellikle güney yönlerden esecek, doğu bölgelerde zaman zaman kuzey yönlerden orta şiddette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, hafta sonu yağışların ara vereceğini belirtti. Acar, sıcaklıkların çarşamba gününden itibaren artacağını ve hafta sonu batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkacağını söyledi.

Hava durumu detaylarına göre, Marmara ve Ege bölgelerinde az bulutlu bir hava beklenirken, Akdeniz bölgesinin doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü yağışlar etkili olacak. İç Anadolu’nun doğusu ve Eskişehir çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü yağışlar görülecek. Batı Karadeniz’de parçalı bulutluluk hakim olacak, ancak akşam saatlerinde Kastamonu çevrelerinde yerel yağışlar bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz’de Giresun, Artvin ve Rize’nin iç kesimlerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de yağışlı bir hava öngörülüyor. Doğu Anadolu’da sağanak ve gök gürültülü yağışlar etkili olacak, Güneydoğu Anadolu’da ise gökyüzü parçalı ve az bulutlu olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Yarın Hava Durumu Tahminleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!