G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.139.217,68

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son değerlendirmelere göre ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu ve Tokat çevrelerinde ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi tahmin ediliyor. Bu yağışların Hatay, Osmaniye, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Aynı zamanda kuvvetli yağış uyarısı da yapılmış durumda. Yukarıda belirtilen illerde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar (21-50 kg/m2) bekleniyor. Aynı bölgelerde 2000 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar olabileceği tahmin ediliyor. Bu kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşım aksamaları, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Zirai don uyarısı da yapılan değerlendirmelerde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceği ve iç kesimlerde mevsim normallerinin altına ineceği belirtiliyor. Bu duruma bağlı olarak Marmara’nın güneyi ve doğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu Bölgesi ve Batı-Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde hafiften orta kuvvette zirai don hadiseleri yaşanabileceği uyarısı yapılıyor. Zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler ve ilgililerin bu duruma karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Aksaray’da uzun süredir devam eden sağanak yağışlar akşam saatlerinde yeniden başladı. Benzer şekilde Erzurum’da hafta sonunda etkili olan yağışlar yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde görüldü. Bu durum vatandaşlar arasında şaşkınlık yaratırken, meyve ağaçlarının soğuktan etkilenmemesi için tedbir alınması gerektiği vurgulanıyor.

Kahramanmaraş’ın Andırın ve Göksun ilçelerinde de yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olduğu belirtiliyor. Yağmur yağışı ile kar yağışının bir arada görüldüğü bölgelerde vatandaşlar ve ilgili kurumlar uyarıda bulunarak tedbirli olunması gerektiğini ifade ediyorlar.

Genel olarak, ülke genelinde hava durumunun farklılık göstereceği, belirtilen illerdeki olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunması gerektiği üzerine yapılan değerlendirmeler doğrultusunda vatandaşların ve ilgililerin gerekli önlemleri alması önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı: İşte Detaylar!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!