G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.244.472,93

Meteoroloji Genel Müdürlüğü UYARI verdi! Ülke genelinde KUVVETLİ YAĞIŞ bekleniyor, DİKKATLI olun!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tokat çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. Özellikle, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş, Şırnak, Van’ın güney ve doğusu ile Hakkari’de yağışların aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması tahmin edilmektedir. Marmara’nın güney ve doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde ise yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği öngörülmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 il için sarı kodlu uyarıda bulunmuştur. Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Bitlis, Muş, Şırnak, Van’ın güney ve doğusu ile Hakkari’de aralıklı ve yerel olarak kuvvetli yağışlar beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan da tedbirli olunması gerekmektedir.

Bugün hava durumu ile ilgili olarak, Marmara’nın parçalı ve az bulutlu geçmesi beklenirken bölgenin güney ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi yaşanabilir. Diğer bölgelerde de benzer şekilde parçalı bulutlu, az bulutlu ya da bulutlu hava beklenmektedir. Özellikle Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Bitlis, Muş, Şırnak, Van’ın güney ve doğusunda kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunmalıdır.

Denizlerde de farklı hava koşulları beklenmektedir. Ege ve Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgarlar oluşabilirken, Karadeniz’de ise parçalı ve az bulutlu hava hakim olacaktır. Rüzgarın etkisiyle dalga yüksekliklerinde artış yaşanabilir.

Genel olarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre ülkemizin farklı bölgelerinde değişik hava koşulları yaşanacaktır. Vatandaşların bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meteoroloji Genel Müdürlüğü UYARI verdi! Ülke genelinde KUVVETLİ YAĞIŞ bekleniyor, DİKKATLI olun!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!