G-QXXHXL9JW0
USD34,26
EURO37,63
CNY4,86
GBP44,91
EURO/USD1,10
BIST9.044,89
Petrol77,35
GR. ALTIN2.878,03
BTC2.133.724,74

Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk milli sporcusu Mete Gazoz, Avrupa Şampiyonası’nda 50. madalyasını kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. Almanya’nın Essen kentinde düzenlenen şampiyonada Mete Gazoz, klasik yay bireysel erkeklerde altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Bu başarıyla olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluğunu bir arada elde eden ilk okçu unvanını aldı. Türk sporcu, milli takım kariyerinde toplamda 50 madalya kazanarak dikkat çekici bir performans sergiledi.

Mete Gazoz, Türkiye Okçuluk Federasyonu’nun desteklediği projeler sayesinde genç yaşta uluslararası arenada başarılar elde etmeye başladı. İlk uluslararası madalyasını Hırvatistan’da düzenlenen Avrupa Gençlik Kupası’nda takımıyla kazanan Mete, 7 yıllık milli takım kariyerinde toplamda 50 madalya kazanmayı başardı. Ayrıca dünya ve Avrupa Okçuluk Federasyonu organizasyonlarında 24 altın, 10 gümüş ve 16 bronz madalya sahibi oldu.

2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya kazanan Mete Gazoz, olimpiyat sonrası da başarılı performansını sürdürdü. Berlin’de düzenlenen 2023 Dünya Şampiyonası’nda bir altın madalya daha kazanan sporcu, aynı organizasyonda takım müsabakasında da ikincilik elde etti. 2024 yılında Almanya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda ise Mete Gazoz, kariyerinde eksik olan Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Milli sporcu, 2024 Paris Olimpiyatları’na odaklanarak yeni hedefler belirledi. Antrenmanlara ara vermeden devam eden Mete Gazoz, uluslararası organizasyonlar ve yurt dışı kamplarla Paris 2024’e hazırlanıyor. Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, sporcuların hazırlık sürecinin çok yönlü düşünülerek planlandığını ve programlara sadık kalmanın başarıyı getirdiğini belirtti. Paris 2024’e gidecek takımın favorisi olarak gösterilen Mete Gazoz, ülkeyi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!