G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Meta’ya Rekor İdari Para Cezası!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rekabet Kurulu, daha önce verdiği tedbir kararında Meta’ya günlük para cezası uygulanmasını sonlandırarak, şirkete 335 milyon 730 bin 707 lira 20 kuruş idari para cezası verilmesine karar verdi. Bu kararın alınma sebebi, Meta tarafından piyasaya sürülen “Threads” isimli uygulamaya giriş yapabilmek için kullanıcıların bir Instagram hesabına sahip olmaları zorunluluğu oldu. Benzer şekilde, Threads hesabını kaldırmak isteyen kullanıcıların Instagram hesabını da silmek zorunda bırakılmaları şikayetleri üzerine Meta hakkında ön araştırma başlatıldı.

Yapılan ön araştırmada, Meta’nın veri birleştirme politikası kapsamında, Instagram hesaplarından toplanan verilerin Threads hesaplarına aktarılabileceği ve Threads üzerinden toplanan verilerin diğer Meta ürünleri için kullanılabileceği tespit edildi. Rekabet Kurulu, Meta’nın sunduğu hizmetler arasında güç ve birikim transferi yapabilmesi sayesinde pazar gücünü artırabildiğini ve bu durumun Instagram ve Threads arasındaki veri birleştirme davranışının engellenmesi gerektiği sonucuna vardı. Bu nedenle, Meta’ya Instagram ve Threads arasındaki veri birleştirme davranışını durdurması yönünde geçici tedbir kararı aldı.

Kararın gereği yerine getirilene kadar Meta’ya her gün için 4 milyon 796 bin 152,96 lira günlük idari para cezası uygulanacağı belirtildi. Meta tarafından önerilen ‘profilsiz kullanım’ çözüm önerisi ise kullanıcı endişelerini gidermek için yeterli görülmedi ve kabul edilmedi. Bunun üzerine, Meta yeni bir çözüm önerisinde bulunmadı ve Threads uygulamasını 30 Nisan 2024 tarihi itibarıyla Türkiye’deki kullanıcıların erişimine kapattı.

Rekabet Kurulu, Threads’in faaliyetlerini durdurmasının tedbir kararına uygun olduğunu belirleyerek, günlük para cezasını sonlandırıp, 335 milyon 730 bin 707 lira 20 kuruş idari para cezasının uygulanmasına karar verdi. Bu kararla birlikte, Meta’nın veri birleştirme uygulamalarına ilişkin denetimler sıkılaştırılarak, rekabet ortamının korunması amaçlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meta’ya Rekor İdari Para Cezası!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!