G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.145.422,28

Meta, Seçimlerde İş Başında: Yapay Zeka ve Uzman Ekipler Müdahaleyi Engelliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta’nın 31 Mart’ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri sırasında usulsüz müdahaleleri önlemek amacıyla uzman ekipler oluşturduğu biliniyor. Bu seçim öncesinde Meta, sahip olduğu Facebook ve Instagram platformları üzerinde çeşitli tedbirler aldı. Meta Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Müdürü Sezen Yeşil, seçim sırasında alınacak önlemler hakkında değişik bilgiler paylaştı. Meta, yapay zeka ve dijital teknikleri kullanarak yanlış bilgilendirme ve manipülasyonla mücadele etmek için çeşitli stratejiler geliştirdi. Reklam verenlerin, sosyal meselelere, seçimlere veya siyasete yönelik reklamlarında dijital olarak oluşturulmuş veya manipüle edilmiş içerikler kullanmaları durumunda bunu açıklamalarını şart koşuyor. Aksi takdirde reklamlarını reddediyor ve gerekli yaptırımları uyguluyor.

Sezen Yeşil, yapay zeka ve insanlar tarafından oluşturulan içerikleri inceleyerek ihlal edenleri kaldırdıklarını belirtti. Bağımsız haber doğrulayıcı ortaklarının viral yanlış bilgileri ele alıp değerlendirdiğini de ekledi. Bu doğrultuda Meta, asılsız, manipüle edilmiş veya eksik bağlam içeren reklamların yayınlanmasına izin vermiyor. Yaklaşık 100 ülkede, 60’tan fazla dilde yanlış bilgilerin incelendiği ve değerlendirildiği bir bilgi teyit ağına sahip olduklarını söyledi. Bu ağ içindeki iki Türkçe destekli ortakları sayesinde Türkiye’de de faaliyet gösteriyorlar.

Meta, seçimlere müdahaleyi engellemek için uzmanlaşmış ekipler oluşturdu. Bu ekipler, sofistike ağları kullanarak kamusal tartışmalara müdahale etmeye çalışan kişilere karşı önlemler alıyor. Facebook ve Instagram’da bu tür faaliyetler tespit edildiğinde özellikle seçimlerle ilgili durumlarda aksiyon alınıyor. Benzer şekilde, WhatsApp kullanıcıları da yanlış bilgileri bildirme imkanına sahip. Türkiye’de de bu hizmeti sunan iki doğrulama kuruluşu var.

Meta’nın Facebook ve Instagram platformlarında reklamların şeffaflığını artırmak için sürekli çalıştığını belirten Yeşil, seçimlerle ilgili reklam vermek isteyenler için güvenilirliği ve meşruluğu destekleyecek önlemler aldıklarını ifade etti. Sonuç olarak, Meta’nın Türkiye genelinde Mahalli İdareler Genel Seçimleri sırasında usulsüz müdahaleleri engellemek için aldığı tedbirler, sosyal medya platformlarında manipülasyon ve yanlış bilgilendirme ile mücadele etme konusunda dikkat çekici bir önlem niteliğindedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meta, Seçimlerde İş Başında: Yapay Zeka ve Uzman Ekipler Müdahaleyi Engelliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!