G-QXXHXL9JW0
USD34,02
EURO38,01
CNY4,82
GBP45,32
EURO/USD1,11
BIST9.975,61
Petrol74,80
GR. ALTIN2.827,08
BTC2.155.392,65

Meta, Rus Medya Kuruluşlarını Yasakladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meta, Facebook ve Instagram’ın sahibi olarak bilinen şirket, bazı Rus medya kuruluşlarını “dış müdahale faaliyetleri” gösterdikleri gerekçesiyle uygulamalarında küresel olarak yasakladığını duyurdu. Meta’nın bu kararıyla milyonlarca kullanıcıya sahip olan Facebook ve Instagram gibi platformlarında Rus medyasına ait bazı kuruluşlar ve haber ajanslarının erişimi engellendi.

Meta’nın Rus medya kuruluşlarını yasaklama kararını duyurduğu açıklamada, Rus devlet medya kuruluşlarına karşı yaptırımların genişletildiği belirtildi. Rossiya Segodnya, RT ve bu kuruluşlara bağlı diğer medya kuruluşlarının dış müdahale faaliyetleri nedeniyle uygulamalardan küresel olarak yasaklandığı bildirildi. Bu karar, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov tarafından “olumsuz ve kabul edilemez” olarak nitelendirildi. Peskov, Meta’nın bu kararıyla kendisini itibarsızlaştırdığını ve Rus medyasına yönelik seçici eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirtti.

ABD Adalet Bakanlığı’nın 4 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, RT’nin de dahil olduğu Rus medya kuruluşlarının 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerine müdahale etmeye çalıştığı suçlamasıyla yaptırımlar açıklaması ise bu durumu tetikledi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yabancı ülkelerde “istikrarsızlaştırıcı” faaliyetlerde bulunan Rus devlet kanalı RT ile bağlantılı kurumlara ve kişilere yönelik yaptırım kararı aldıklarını açıkladı. ABD istihbaratı, 2016 yılındaki başkanlık seçimlerine Rus medya kuruluşlarının müdahale etmeye çalıştığı iddialarında bulunmuş ancak Moskova, bu iddiaları reddetmişti.

Meta’nın Rus medya kuruluşlarını yasaklama kararı, Rusya ile ABD arasındaki gerilimi artırdı. Meta’nın bu kararının ilişkileri zorlaştıracağı belirtilirken, Kremlin sözcüsü bu durumu olumsuz bir gelişme olarak değerlendirdi. Sonuç olarak, Meta’nın Rus medya kuruluşlarını yasaklama kararı uluslararası ilişkilerde yeni bir boyut açmış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meta, Rus Medya Kuruluşlarını Yasakladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!