G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,16
CNY4,84
GBP45,55
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,77
GR. ALTIN2.877,99
BTC2.154.234,69

Meksika’da Belediye Başkan Adaylarına Yönelik Şiddet Artıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meksika’nın kuzeyindeki Tamaulipas eyaletine bağlı Ciudad Mante kentinin belediye başkan adayı Noe Ramos Ferretiz, seçim çalışmaları sırasında bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Ramos Ferretiz, muhalefetteki Ulusal Eylem Partisi (PAN) ve Kurumsal Devrim Partisi (PRI) koalisyonu adına Ciudad Mante kentinin belediye başkanı olarak yeniden seçilmek için yarışıyordu. Öte yandan, Meksika’nın güneyindeki Oaxaca eyaletinde bulunan San Jose Independencia kentinin belediye başkan adayı Alberto Garcia ise kayıp ihbarından bir gün sonra dövülerek öldürülmüş halde bulundu. Eyalet savcıları, Garcia’nın cesedinin kent yakınlarında bulunduğunu açıkladı.

Ramos Ferretiz ve Garcia’nın ölümleri, 2 Haziran’da düzenlenecek genel ve yerel seçimler öncesinde Meksika’da siyasetçilere yönelik şiddet eylemlerinin arttığını gösterdi. Son yıllarda her seçim döneminde siyasetçilere yönelik şiddetin arttığı Meksika’da, 2006 yılından bu yana 80’den fazla belediye başkanının organize suç çeteleri tarafından öldürüldüğü biliniyor. Ülkedeki çeteler, seçim dönemlerinde adayları tehdit etmekte ve işbirliği yapmaya zorlamak için şiddeti kullanmaktadır.

Meksika’nın siyaset sahnesinde yaşanan bu trajik olaylar, ülkedeki seçim atmosferini olumsuz etkilemektedir. Siyasi güç mücadelesinin kana bulanması, demokrasiye zarar vererek halkın seçme ve seçilme haklarını tehlikeye atmaktadır. Siyasetçilere yönelik şiddetin artması, ülkedeki demokratik süreçlerin sağlıklı bir şekilde işlememesine neden olmaktadır.

Meksika’nın farklı bölgelerindeki bu tür saldırılar, ülkenin siyasi yapısının ciddi sorunlarla boğuştuğunu göstermektedir. Organize suç çetelerinin siyasete müdahalesi, ülkenin demokrasisini zayıflatmaktadır. Hükümetin, siyasetçileri ve adayları korumak için daha etkili önlemler alması gerekmektedir.

Meksika’da siyasetçilere yönelik şiddet eylemlerinin artması, sadece ülke içerisinde değil uluslararası alanda da endişe yaratmaktadır. Meksika’nın demokratikleşme sürecine zarar veren bu tür saldırılar, ülkenin istikrarını ve güvenliğini tehdit etmektedir. Meksika hükümetinin, siyasi şiddeti önlemek için daha kararlı bir tutum sergilemesi ve suç çeteleriyle etkin bir şekilde mücadele etmesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meksika’da Belediye Başkan Adaylarına Yönelik Şiddet Artıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!