G-QXXHXL9JW0
USD34,15
EURO37,93
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,11
BIST9.907,94
Petrol73,61
GR. ALTIN2.872,91
BTC2.171.047,36

Meksika’da 15 Eyaletteki Orman Yangınları Cinnet Getirdi: Binlerce Hektarlık Alan Kül Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meksika, artan orman yangınlarıyla başa çıkmaya çalışıyor. Ülkede 15 eyalette yaşanan kuraklık sebebiyle 58 orman yangını meydana geldi. Meksika Ulusal Ormancılık Komisyonu (CONAFOR) tarafından yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar bin 421 hektardan fazla ormanlık alan zarar gördü. Yangınların söndürülmesi için 2 bin 85 itfaiyeci görevlendirildi. Bazı bölgelerde alevler çiftliklere sıçradı ve hayvanların telef olmasına sebep oldu. Dört yangının ise Morelos ve Veracruz eyaletlerindeki doğal koruma alanlarında başladığı belirtildi. Ekipler hala yangınları kontrol altına almaya çalışıyor.

Orman yangınlarının artmasıyla birlikte Meksika’nın 15 eyaletinde yaşanan kuraklık ciddi bir sorun haline geldi. 58 farklı noktada çıkan yangınlar, bin 421 hektardan fazla orman alanının zarar görmesine sebep oldu. Söndürme çalışmaları kapsamında 2 bin 85 itfaiyeci görevlendirilirken, bazı bölgelerde yangınlar çiftliklere sıçradı ve buradaki hayvanların telef olmasına sebep oldu. Özellikle Morelos ve Veracruz eyaletlerinde doğal koruma alanlarında başlayan dört alev, hala kontrol altına alınamadı ve ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

Meksika Ulusal Ormancılık Komisyonu (CONAFOR), yangınlarla mücadelede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 58 farklı noktada çıkan yangınların etkisiyle bin 421 hektardan fazla ormanlık alan zarar gördü. Yangınları söndürmek için 2 bin 85 itfaiyeci görevlendirilirken, alevler bazı bölgelerde çiftliklere de sıçradı. Bu durumda, çiftliklerdeki hayvanlar telef oldu. Doğal koruma alanlarındaki dört farklı yangının Morelos ve Veracruz eyaletlerinde başladığı belirtildi. Ekipler hala yangınları kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

İHA’nın haberine göre, Meksika’da yaşanan orman yangınları ciddi bir soruna dönüşmüş durumda. 58 farklı noktada çıkan yangınlar sonucunda bin 421 hektardan fazla ormanlık alan zarar görmüş durumda. Söndürme çalışmalarında 2 bin 85 itfaiyeci görev alırken, bazı bölgelerde çiftliklere sıçrayan alevler hayvanların telef olmasına sebep oldu. Özellikle Morelos ve Veracruz eyaletlerindeki doğal koruma alanlarında başlayan dört alev, halen kontrol altına alınamadı ve ekiplerin müdahalesi sürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Meksika’da 15 Eyaletteki Orman Yangınları Cinnet Getirdi: Binlerce Hektarlık Alan Kül Oldu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!