G-QXXHXL9JW0
USD34,29
EURO37,49
CNY4,85
GBP44,77
EURO/USD1,09
BIST8.964,10
Petrol79,20
GR. ALTIN2.914,65
BTC2.075.433,55

MEB’in Lise Öğrencilerine Yönelik Sınıf Tekrarı Uygulaması Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, lise öğrencilerine yönelik başlattığı sınavlarla ilgili uygulamasına devam ediyor. 9. Sınıfa giden öğrenciler arasında başarısız olanların sınıf tekrarı yapacağı uygulama, öğrenciler arasında kaygı yaratmaya devam ediyor.

Özellikle 9. sınıfa giden öğrenciler arasında sınıfta kalanların sayısının fazla olması, telafi sınavlarının yapılması gerektiğini gündeme getirdi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sınıf tekrarıyla ilgili işlemlerin henüz tamamlanmadığını belirtti. Karne sürecinin bitmiş olmasının bu sürecin tamamlandığı anlamına gelmeyeceğini ifade etti.

Telafi sınavlarının yapılıp yapılmayacağı bayram sonrasında netlik kazanacak. Eğitim danışmanları ve öğretmenler, sınıf tekrarının doğru bir karar olduğunu düşünüyor. Ancak öğrencilerin de telafi sürecinin başlamasını beklediği belirtiliyor. Eğitim Danışmanı Nur Erdem Özeren, telafi sürecini üniversitelerdeki bütünleme sistemi gibi değerlendiriyor ve öğrenciler için bir kurtuluş yöntemi olarak gördüğünü ifade etti.

Öte yandan, 30 günden fazla devamsızlığı bulunan öğrencilerin başarısız sayılarak sınıf tekrarı yapılacağı vurgulandı. Özeren, devamsızlık konusunda herhangi bir affın söz konusu olmadığını belirtirken, Bakan Tekin de daha önce bu konuda herhangi bir af veya düzenleme olmayacağını açıklamıştı.

Özetle, Milli Eğitim Bakanlığı’nın lise öğrencilerine yönelik sınavlarla ilgili uygulamaları devam ediyor. Sınıf tekrarı yapacak öğrencilerin sayısının fazla olması telafi sınavlarına olan ihtiyacı gündeme getirirken, telafi süreci bayram sonrasında netlik kazanacak. Eğitim danışmanları ve öğretmenler, telafi sürecini olumlu bulurken, devamsızlık konusunda herhangi bir affın olmayacağı belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MEB’in Lise Öğrencilerine Yönelik Sınıf Tekrarı Uygulaması Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!