G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,05
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,61
GR. ALTIN2.920,02
BTC2.189.928,59

MEB’den Öğretmen Atamalarında Yeni Sistem: KPSS ve Sözlü Sınav Yüzde 50-50

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan duyuruya göre, öğretmen atamalarında önemli değişiklikler yapılacağı açıklandı. Artık öğretmen atamalarında KPSS puanının yüzde 50’si ile sözlü sınavın yüzde 50’sinin dikkate alınacağı bir sistem benimsenecek. Bu yeni düzenleme ile öğretmen atamalarında daha objektif bir sürecin işleyeceği belirtildi. İlk uygulama olarak açıklanan 20 bin öğretmen atamasında bu yeni sistemin uygulanacağı ifade edildi.

Öğretmen atamalarına yönelik süreçle ilgili ayrıntılar da kamuoyu ile paylaşıldı. 20 bin öğretmen atamasına başvurular 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınacak ve sözlü sınavlar 1 Temmuz’dan itibaren gerçekleştirilecek. Adayların sözlü sınava alınacağı merkezler 10 Haziran’da ilan edilecek. Bu süreçte atama yapılacak olan branşlardaki öğretmenin 3 katı aday, mülakat sınavına davet edilecek.

Öğretmen atamalarında yapılacak sözlü sınavlar için yazılı sınavlardaki tedbirlerin benzerleri alınacak. Sözlü sınavlar, adaylar ve sınav komisyonu arasındaki etkileşimi azaltmak amacıyla özel kodlar aracılığıyla yapılacak. Böylece kimlik bilgileri gizli tutulacak ve puanlama süreci daha şeffaf hale getirilecek. Ayrıca sözlü sınav merkezlerinde de giriş kuralları ve soru formatlarına ilişkin belirli standartlar oluşturulacak.

Öğretmen adaylarının bilgilendirilmesi ve süreç hakkında daha fazla transparanlık sağlanması için kılavuzlar hazırlanacak. Bu kılavuzlar, adayların hangi konulardan sorumlu olacaklarına dair detaylı bilgiler içerecek. Ayrıca atamalarla ilgili diğer tüm gereklilikler ve prosedürler de bu kılavuzlar aracılığıyla kamuoyuna duyurulacak.

Öte yandan, başka ülkelerdeki öğretmen alımlarına da dikkat çekildi. ABD’de öğretmenlik için farklı sertifikasyon süreçleri uygulanırken, İngiltere’de öğretmenlerin büyük çoğunluğunun lisansüstü programlardan geçtiği belirtildi. Her iki ülkede de öğretmen alımlarının titizlikle yapıldığı ve öğretmen yeterliliği için belirli standartların bulunduğu vurgulandı.

Sonuç olarak, MEB’in öğretmen atamalarında yapacağı değişikliklerin sektöre ve adaylara getireceği yararlar açıklanırken, bu sürecin daha adil ve şeffaf bir şekilde işlemesinin hedeflendiği vurgulandı. Bu yeni sistem ile öğretmen atamalarının daha nitelikli ve objektif bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MEB’den Öğretmen Atamalarında Yeni Sistem: KPSS ve Sözlü Sınav Yüzde 50-50

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!