G-QXXHXL9JW0
USD33,99
EURO37,87
CNY4,79
GBP44,95
EURO/USD1,11
BIST9.577,46
Petrol72,97
GR. ALTIN2.821,78
BTC1.974.608,67

MEB, YKS’ye Hazırlanan Öğrencilere Çevrim İçi Deneme Sınavı Düzenleyecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin hazırlık süreçlerinde seviyelerini görmeleri için ülke genelinde çevrim içi deneme sınavı düzenleme kararı aldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), ÖSYM tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak. Sınavın ilk günü olan 8 Haziran’da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran’da ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) yapılacak. Bakanlık, YKS’ye hazırlanan öğrencilere destek olmak amacıyla “YKS’ye Doğru 2024” adlı çevrim içi deneme sınavı düzenleyecek. Bu sınavın TYT kısmı 25 Mayıs, AYT kısmı 26 Mayıs ve YDT kısmı ise 27 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Çevrim içi deneme sınavı, öğrencilere sınav sürecinde fayda sağlamak amacıyla hazırlandı. Sorular, YKS’nin kapsam ve zorluk düzeyine uygun şekilde uzmanlar tarafından hazırlandı. Öğrenciler, sınava “ogmmateryal.eba.gov.tr” adresinden erişebilecek ve istedikleri zaman sınava girebilecek. Deneme sınavının sonuçları ise 28 Mayıs’ta öğrencilere açıklanacak. Ayrıca soru çözümleri ve rehberlik yayınları da YouTube üzerinden öğrencilere sunulacak.

ÖSYM ise sınav kurallarını adaylara hatırlattı. Sınava giriş belgelerinde yer alan kurallara uymayan adaylar sınava alınmayacak. Adaylardan istenen belgeler arasında sınava giriş belgesi, kimlik belgesi ve sınav malzemeleri bulunuyor. Sınav günü adayların sınav yapılacak binayı önceden görmesi, sınav kurallarına uymaları ve gerekli belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor. Ayrıca, sınav esnasında yanlarında sadece şeffaf pet şişe içinde su getirebilecekleri hatırlatıldı. Adaylar, sınavın yapılacağı bina önünde zamanında hazır bulunmalı ve sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak güncel bir kimlik belgesi bulundurmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenleyeceği çevrim içi deneme sınavı, YKS’ye hazırlanan öğrencilere büyük fayda sağlayacak. Öğrenciler, sınava daha iyi hazırlanmak ve seviyelerini ölçmek için bu sınava katılabilirler. ÖSYM’nin sınav kurallarına uyarak sınav sürecini sorunsuz bir şekilde geçirmeleri önem taşımaktadır. Bu önlemlere dikkat ederek öğrenciler, YKS’ye daha iyi bir şekilde hazırlanabilir ve sınavdan başarıyla çıkabilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MEB, YKS’ye Hazırlanan Öğrencilere Çevrim İçi Deneme Sınavı Düzenleyecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!