G-QXXHXL9JW0
USD34,17
EURO38,02
CNY4,85
GBP45,69
EURO/USD1,11
BIST9.887,75
Petrol74,06
GR. ALTIN2.889,71
BTC2.163.054,18

MEB, Mazerete Bağlı Öğretmen Atamalarını Tamamladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı’nın mazerete bağlı yer değişikliği başvurularında bulunan öğretmenlerin atamalarının çoğunun gerçekleştirildiği ve taleplerinin karşılandığı açıklandı. Bakanlık, öğretmen atamalarına ilişkin yeni bir gelişme yaşandığını duyurdu. Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği başvurularıyla ilgili detaylar paylaşıldı.

MEB yaptığı açıklamada, mazerete bağlı yer değişikliği kapsamında başvuruda bulunan öğretmenlerin büyük çoğunluğunun atamasının yapıldığını ve taleplerinin karşılandığını belirtti. Tercih ettikleri eğitim kurumlarına ataması gerçekleştirilemeyen öğretmenler için ise il milli eğitim müdürlüklerine başvurularının yapılacağı ve böylece ihtiyaç duyulan eğitim kurumlarına atamalarının sağlanacağı ifade edildi. Bu kapsamda atamaların 26 Ağustos tarihinde gerçekleştirileceği ve başvuruların ise 22-23 Ağustos tarihleri arasında sistem üzerinden alınacağı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ataması gerçekleşen öğretmenlere sosyal medya hesabı üzerinden hayırlı olsun dileğinde bulundu. Bakan Tekin, öğretmenlerin taleplerinin karşılanması ve huzurlu bir çalışma ortamının sağlanması konusunun bakanlık olarak öncelikleri arasında olduğunu vurguladı. 2024 yılı yaz tatili mazerete bağlı yer değişikliği başvurularıyla ilgili yapılan atamaların ardından tercih ettikleri eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenlerin mağdur olmamaları için mazeretlerinin bulunduğu ildeki eğitim kurumlarına atamalarının gerçekleştirileceği açıklandı.

Bu süreçte tercih ettikleri eğitim kurumlarına atanamayan öğretmenler için 22-23 Ağustos tarihlerinde sistem üzerinden atama başvurularının alınacağı ve atamaların ise 26 Ağustos tarihinde yapılacağı ifade edildi. Bakanlık, öğretmenlerin taleplerini karşılayarak çalışma ortamlarının daha verimli hale gelmesi için çaba sarf etmeye devam edeceğini belirtti. Bu gelişmeler ile birlikte öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği başvuruları sürecinde yaşanan atama süreci ve tarihleriyle ilgili detaylar kamuoyu ile paylaşılmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MEB, Mazerete Bağlı Öğretmen Atamalarını Tamamladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!