G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.159.944,40

MEB, E-Okul Üzerinden Diploma veriyor: İhaneti Gördüm!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdem Atay’ın “İhaneti gördüm! MEB okul görmemiş sığınmacılara diploma veriyor” başlıklı yazısından alınan bilgilere göre, Eğitim İş İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kadir Toruş, okula gitmeyen sığınmacı öğrenciler için gölge sınıflar oluşturulduğunu ve e-okul üzerinden otomatik olarak karne basıldığını iddia etti. Toruş, İstanbul Kadıköy Mehmet Beyazıt Anadolu Lisesi’nde 12. Sınıf kaydı bulunan ancak hiç ders görmeyen 12 Iraklı öğrenciye örnek vererek, okul idaresinin bu öğrencilere yönetmeliğe aykırı olarak aynı sınıfta toplandığını belirtti.

Toruş’a göre, öğrencilere karne hazırlandı ve bu öğrencilere 90’dan düşük not verilmedi. Bu iddialar üzerine yapılan araştırmada birçok öğretmen, bu durumu doğrulayarak e-okul üzerinden not verilirken listelerde olmayan, okula uğramayan ve adını dahi bilmedikleri sığınmacı öğrencilere üstün notlar verildiğini belirtti. Öğretmenler, notları değiştirme yetkisinin kendilerinde olmadığını ve bu durumu sorguladıklarında belgeleriyle karşılaştıklarını ifade etti.

Özellikle sınavlara tabi tuttukları öğrencilere hak ettikleri notları veremediklerini dile getiren öğretmenler, isimlerini dahi bilmedikleri sığınmacı öğrencilere verilen 90-100 arası notların şokunu yaşadıklarını aktardı. Belgeler karşısında şoke olan ve durumu mahkemeye taşıyabileceklerini belirten öğretmenler, bu haksızlığa karşı seslerini duyurmak için mücadele edeceklerini vurguladı.

Eğitim sisteminde yaşanan bu skandalın yüzlerce sığınmacı öğrencinin diploma almasına olanak tanıdığı ve bu durumun adaletsizliği gözler önüne serdiği belirtiliyor. Öğrencilerin hakkını yemeden, eğitimde adaleti sağlamak için yetkililerin harekete geçmesi ve bu konuda gerekli incelemelerin yapılması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
MEB, E-Okul Üzerinden Diploma veriyor: İhaneti Gördüm!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!