G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,63
CNY4,88
GBP44,93
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol77,60
GR. ALTIN2.919,33
BTC2.160.023,35

Marmaris’te Yabancı Kadınlara Zorla Fuhuş Operasyonu: 5 Tutuklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, Marmaris’te yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı bilgisine ulaşarak harekete geçti. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan izinle başlatılan teknik ve fiziki takip sonucunda şebekenin yurt dışından yüksek maaş vaadiyle kandırılan kadınları ilçeye getirdiği tespit edildi. Kadınları ev, apart ve otellere yerleştiren şebeke yöneticileri, onları “Çok para kazanacaksınız” diyerek fuhşa zorladı ve çıplak fotoğraflarını çekerek ailelerine göndermekle tehdit etti.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, delillerin toplanmasının ardından 4 Mayıs’ta operasyon düzenledi. 15 farklı adrese yapılan baskınlarda 20 ekip ve 70 personel tarafından 5 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca kurtarılan 16 kadın, ülkelerine gönderilmek üzere Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Gözaltına alınan şüpheliler mahkemeye çıkarıldı. Rusya uyruklu Madina Alieva, Gulnar Jafarova ve Sezer Demir tutuklandı. Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Alieva’nın aylık gelirinin 5 milyon lira olduğu ve 2019 yılında fuhşa teşvik, aracılık, yer ve imkan sağlama suçu kapsamında 52 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu belirtildi.

Bu operasyonla birlikte, fuhuş şebekelerinin nasıl çalıştığı ve yabancı kadınların nasıl kandırılarak zorla fuhuşa zorlandığı açığa çıkarılmış oldu. Polis ekipleri, şebekenin WhatsApp üzerinden oluşturduğu gruplarla fuhuş yapacak kadınların erkeklerle iletişim kurmalarını sağladığını belirledi.

Operasyon sonrasında, Marmaris başta olmak üzere diğer turistik bölgelerde de benzer durumların yaşanabileceği ihtimali göz önünde bulundurularak, emniyet güçlerinin bu tür suç örgütlerine karşı daha dikkatli olması gerektiği vurgulandı. Bu tür suçların önlenmesi ve mağdurların korunması için, kamu kurumları ve sivil toplum örgütleri arasında işbirliği ve koordinasyonun artırılması gerektiği belirtildi. Yaşanan bu olaylar, Türkiye’nin turizm sektöründe kötü bir imaj oluşturabileceği için, konunun hassasiyetle takip edilmesi ve önlemler alınması önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marmaris’te Yabancı Kadınlara Zorla Fuhuş Operasyonu: 5 Tutuklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!