G-QXXHXL9JW0
USD34,24
EURO37,63
CNY4,88
GBP45,08
EURO/USD1,10
BIST9.109,34
Petrol78,14
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.138.644,45

Marketlerde satılan pirina yağı tepki çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ürünlerdeki Farklılıklar Dikkat Çekiyor

Son dönemde gıda fiyatlarındaki artışın ardından marketlerde farklı ürünlerin satışa sunulduğu görülmekte. Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda pirina yağı içeren ürünlerin market raflarında yer aldığı ortaya çıktı. Zeytin posasından kimyasal yöntemlerle elde edilen yağın tüketiciye sunulması birçok kişiden tepki aldı.

Sosyal medya kullanıcıları, pirina yağının ambalajında zeytin ve zeytin yaprağı simgelerinin kullanılmasının mevcut yasal düzenlemelere aykırı olduğunu vurguladılar. Tepkiler arasında pirina yağının kalitesiz olduğu ve sağlığa zararlı olabileceği endişeleri de dile getirildi.

Pirina Yağı ve Kullanım Alanları

Pirina, zeytin yağı üretimi sonrasında kalıntı olarak kalan posadır. Eskiden sadece sabun üretiminde kullanılan pirina, günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle pirina yağı elde etmek için ikinci bir işleme tabi tutulmaktadır. Yağdan ayrıştırılan pirina pelet haline getirilerek ekolojik yakıt veya hayvan küspesi üretiminde kullanılmaktadır.

Rafine pirina yağı, yemeklik yağ olarak kullanılabilmektedir ve yüksek dumanlama noktası sayesinde tekrar kızartmalarda kullanılabilecek niteliktedir. Ayrıca nötr tadı sayesinde aroma istenmeyen yemeklerde de tercih edilebilmektedir. Pirina yağı hakkında insan sağlığına yönelik farklı görüşler bulunmakta olup, bazıları tarafından zararsız şekilde kullanılabileceği savunulmaktadır.

Sonuç Olarak

Pirina yağına tepki gösteren tüketiciler, sağlık ve güvenlik açısından ürünlerin daha dikkatli seçilmesi gerektiğini belirtmektedir. Ambalaj üzerindeki yanıltıcı bilgilerin önlenmesi ve tüketiciyi koruyucu tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu tür gıda hileleri ve yanıltıcı ürünlerle mücadele etmek için daha sıkı denetimlerin yapılması gerekmektedir. Tüketicilerin bilinçli seçimler yapabilmeleri için doğru ve güvenilir bilgiye erişimin sağlanması da oldukça önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Marketlerde satılan pirina yağı tepki çekiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!