G-QXXHXL9JW0
USD34,18
EURO38,21
CNY4,88
GBP45,82
EURO/USD1,12
BIST9.747,67
Petrol72,62
GR. ALTIN2.921,76
BTC2.210.377,11

Mardin Turizminde Zirve: Tarihi Mekanlar Tıklım Tıklım!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mardin, tarihi ve tescilli yapılarıyla ilgi gören, farklı din, dil ve kültürden insanların hoşgörüyle bir arada yaşadığı bir kenttir. Her mevsim ziyaretçilerini cezbeden bu kent, bayram tatili sırasında da turistlerin ilgi odağı olmuştur. Kentte bulunan camiler, medreseler ve kiliseler yoğun ilgi görerek tarihi mekanlarda uzun kuyrukların oluşmasına sebep olmuştur. 22 bin yatak kapasiteli otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı bu dönemde, Deyrulzafaran Manastırı, Kasımiye Medresesi ve Dara Antik Kenti gibi mekanlar binlerce ziyaretçiyi ağırlamıştır.

Turist yoğunluğu, turizm sektörünü ve esnafı oldukça mutlu etmiştir. Seyahat acentesi yetkilisi Fehmi Sincar, Mardin’in turizmde önemli bir ivme yakaladığını belirtmiş ve son yılların en büyük kalabalığının bu dönemde yaşandığını ifade etmiştir. Dara Antik Kenti’nde hediyelik eşya satan esnaf Mevlüt Açılmış da turistlerin ilgisiyle mutlu olduklarını dile getirmiştir. Kentteki turizm yoğunluğundan oldukça memnun olan esnaf, gelen ziyaretçilerin yöresel ürünlerle ilgilendiğini ve kendilerinin de onları mutlu etmeye çalıştıklarını belirtmiştir.

Deyrulzafaran Manastırı Bakım Onarım ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Hiçbezmez, kentte ilk defa bu kadar yoğun bir ziyaretçi akını yaşadıklarını ifade etmiştir. Manastırı günde ortalama 4 bin kişinin ziyaret ettiğini belirten Hiçbezmez, turizmde ilerleme kaydeden kentte her mevsim ziyaretçi beklediklerini eklemiştir. Bayram tatilini Mardin’de geçiren ziyaretçiler de kenti çok beğendiklerini ve tatillerinin güzel geçtiğini dile getirmişlerdir.

İstanbul’dan gelen öğretmen Ece Hacıoğlu, Mardin’i ilk defa ziyaret ettiğini ve çok beğendiğini ifade etmiştir. Diğer bir ziyaretçi olan Eda Pala ise Niğde’den Mardin’i tercih ettiklerini belirterek kentten çok memnun kaldıklarını ve herkesi bu güzel kente davet ettiklerini söylemiştir. Kenti ziyaret eden Nazan Şahbaz da tatilin dolu dolu geçtiğini ve Mardin’in tarihi ve kültürel mekanlarını gezip hediyelik eşyalar aldıklarını belirtmiştir. Turistlerin Mardin’e olan ilgisi, kentin turizm potansiyelini artırmakta ve esnafların yüzünü güldürmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Mardin Turizminde Zirve: Tarihi Mekanlar Tıklım Tıklım!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!