G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,76
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.169.196,81

Maliye Bakanı Şimşek, Dikkat Çeken Açıklamalarını Senin İçin Derledik!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iklim değişikliği ve finansman tartışmaları hakkında konuşurken, Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile alakalı da açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, KKM uygulamasının artık sona erdiğini belirterek, hem Türk lirası hem de döviz cinsinden yapılan açıklamalarla piyasada değişikliklerin olacağını dile getirdi.

Bakan Şimşek, iklim değişikliğinin hızlı bir şekilde ilerlediğini ve artık tartışılamayacak boyuta ulaştığını ifade etti. KKM uygulamasının sona erdirilmesinin piyasada sorun yaratmadan gerçekleştirildiğini vurgulayan şimşek, mevduat faiz gelirlerine getirilen sınırlı vergi ile Türk lirası mevduatlarının daha cazip hale geleceğini belirtti. Ayrıca, vergi avantajlarının şirketler için yenilenmeyeceğini ve enflasyon beklentilerinin düşeceğini açıkladı.

Enflasyon konusunda iyileşmelerin olduğunu aktaran Şimşek, enflasyon oranlarının planlanan hedeflere doğru yaklaştığını ifade etti. Bankacılık sektörünün zor bir dönem geçirdiğini belirten Bakan, enflasyonun düşürülmesinin sabır ve kararlılık gerektiren bir süreç olduğunu vurguladı. Bu süreçte toplumun her kesiminden sabır beklediklerini söyleyen Şimşek, enflasyonun hedefledikleri düzeye inmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Bakan Şimşek, ekonomi programının başarılı bir şekilde işlediğini vurgulayarak, yapılan politikaların yatırımcı güvenini artırdığını ve ilgiyi çektiğini belirtti. Programın eleştirilmesine karşılık, Şimşek, eleştirel bakış açılarının değerli olduğunu ancak bazı çevrelerin program hakkında sürekli olumsuz görüşlerde bulunduğunu belirtti. Özellikle yerel seçimler sonrası programın daha fazla ilgi görmesiyle bazı çevrelerin eleştirilerini artırdığını dile getiren Şimşek, programın başarılı olacağına olan inancını yineledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Maliye Bakanı Şimşek, Dikkat Çeken Açıklamalarını Senin İçin Derledik!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!