G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.153.073,13

Malezya’da 402 Çocuk İstismardan Kurtarıldı – Şüpheliler Gözaltında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malezya’da yaşanan çocuk istismarı iddiaları, 20 farklı bakımevinde meydana gelen fiziksel ve cinsel istismar vakalarıyla gündeme geldi. Malezya polisi, Negeri ve Sembilan eyaletlerinde gerçekleştirdiği operasyonla 402 çocuğu istismardan kurtarırken, 171 şüpheliyi gözaltına aldı. Polis müfettişi Razarudin Husain, çocukların çeşitli istismar biçimlerine maruz kaldığını belirterek, bazı şüphelilerin dini tedavi yöntemleri adı altında çocuklara dokunduğunu açıkladı. Ayrıca, çocukların bakımevlerinde dini eğitim almak için bulunduğu ancak istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Operasyonun ardından çocukların geçici olarak başkent Kuala Lumpur’daki polis merkezine yerleştirileceği bilgisi verilen açıklamada, çocukların sağlık kontrollerinden geçirileceği vurgulandı. Malezya İnsan Hakları Komisyonu (Suhakam) ise olay sonrası bakımevlerine sıkı tedbirlerin uygulanması gerektiğini belirtirken, toplumun daha dikkatli olması gerektiğini ifade etti. İHA kaynaklı haberde, yaşanan istismarların önlenmesi için daha etkin denetim mekanizmalarının devreye sokulması gerektiği vurgulandı.

Malezya polisinin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda ortaya çıkan çocuk istismarı vakaları, ülkede büyük bir infiale sebep oldu. İstismara uğrayan çocukların yaş aralığının 1 ile 17 arasında değiştiği ve bazılarının diğer çocuklara cinsel eylemlerde bulunmaya zorlandığı belirtildi. Bakımevlerinde şüphelilerin çocuklara dini tedavi yöntemleri adı altında istismarda bulunduğu bilgisi paylaşılırken, polis operasyonunun Malezya genelinde yapılacak denetimlerle devam edeceği açıklandı.

Malezya toplumunda büyük yankı uyandıran istismar vakaları, Malezya polisinin bu konuda daha etkin bir mücadele yürütmesi gerektiği gerçeğini ortaya koydu. Malezya İnsan Hakları Komisyonu’nun aldığı kararlarla bakımevlerinde güvenlik önlemlerinin artırılacağı belirtilirken, toplumun da konuya daha hassas yaklaşması gerektiği vurgulandı. Malezya’daki çocuk istismarının önlenmesi ve benzer vakaların yaşanmaması için yetkililerin ve vatandaşların daha duyarlı davranması gerektiği kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malezya’da 402 Çocuk İstismardan Kurtarıldı – Şüpheliler Gözaltında!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!