G-QXXHXL9JW0
USD34,16
EURO38,17
CNY4,88
GBP45,72
EURO/USD1,12
BIST9.777,46
Petrol71,54
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.252.317,13

Malatya’da Ardarda Depremler! Son Dakika Bilgileri Burada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kandilli Rasathanesi’nin sosyal medya adresinden yapılan açıklamaya göre, Malatya’da bugün saat 13.37’de 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gülümuşağı mevkiindeki depremin 5 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirtildi. Ardından, aynı gün saat 14.11’de Pütürge ilçesinde 3.1 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı. Başmezra mevkiindeki bu depremin de 5 kilometre derinlikte olduğu açıklandı.

Malatya’da ardarda meydana gelen bu depremler bölge halkında endişe yarattı. Depremlerin şiddeti herhangi bir can kaybına ya da maddi hasara yol açmadı ancak vatandaşlar tedirginlik içinde yaşadıkları evlerden dışarı çıktılar. Yetkililer, vatandaşların tedbirli olmalarını ve deprem anında doğru davranışları uygulamalarını tavsiye ettiler.

Depremlerin etkisiyle Malatya genelinde kısa süreli elektrik kesintileri yaşandı. Telefon hatlarında da aksamalar görüldü ve vatandaşlar iletişim sorunu yaşadılar. Ancak ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde bu sorunlar kısa sürede çözüme kavuşturuldu. Malatya Belediyesi, acil durum ekiplerini seferber ederek bölgedeki hasarları inceleme ve gerekli yardımı yapma çalışmalarına başladı.

Malatya Valiliği, depremlerin ardından şehir genelinde yapı ve binaların güvenliğinin tekrar kontrol edilmesi talimatını verdi. Daha önce depreme dayanıklı olmayan binaların yıkımı için gerekli çalışmaların hızlandırılması istendi. Vatandaşlardan da, deprem anında alınacak önlemleri öğrenmeleri ve bu kurallara uymaları istendi.

Kandilli Rasathanesi ve AFAD ekipleri, Malatya’da meydana gelen depremleri detaylı olarak incelemeye devam ediyor. Yapılan son değerlendirmelere göre bölgede yeni bir deprem riski bulunmadığı belirtildi. Ancak yine de sürekli olarak deprem riskine karşı tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı. Malatya’da yaşayan vatandaşlar, deprem anında ve sonrasında alınacak önlemler hakkında bilgi sahibi olmaları konusunda bilinçlendirildiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malatya’da Ardarda Depremler! Son Dakika Bilgileri Burada!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!