G-QXXHXL9JW0
USD34,12
EURO38,14
CNY4,84
GBP45,60
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,67
GR. ALTIN2.873,25
BTC2.153.878,01

Malatya Saray Mahallesi’nde Yıkım Çalışmaları Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya’nın Saray Mahallesi, asrın felaketi olarak adlandırılan depremin yaşandığı 6 Şubat 2023 tarihinden bu yana halen yıkım bekleyen ağır hasarlı binalarla dolu. Binlerce insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığı ve rezerv alan ilan edilen bu mahallede çalışmalar hala devam ediyor. Malatya merkezinde bulunan Atatürk (Kışla) Caddesi üzerindeki hasarlı binaların yıkımına ise yeni başlandığı bildirildi.

Saray Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Atatürk Caddesi’ndeki yıkım çalışmaları, bölgedeki esnafları da etkiledi. Cadde üzerinde faaliyet gösteren işletmelere Kanalboyu ve Millet Bahçesi’nde geçici konteyner iş yerleri tahsis edileceği duyurulurken, esnafların iş yerlerini boşaltmasıyla birlikte bölgenin trafiğe kapatılacağı belirtildi. Malatya’nın en yoğun caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi, deprem öncesi birçok işletme ve hastaneyle çevriliyken, şimdi ise yıkılmış binalarla dolu bir görüntü sergiliyor.

Depremin ardından Saray Mahallesi’nde geride sadece anılar kaldı. Yıkılan binaların yerine yeni yapılar inşa edilirken, mahalle sakinleri de geçici konteyner konutlarda yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor. Malatya’da asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası alınan tedbirler ve yapılan çalışmalarla birlikte Saray Mahallesi’nin yeniden inşa edilmesi ve güvenli hale getirilmesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son yaşanan deprem felaketinden ders çıkaran yetkililer, benzer acıların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri almaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Malatya Saray Mahallesi’nde Yıkım Çalışmaları Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!