G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Maduro WhatsApp’ı Silin, Telegram’a Geçin!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, aktif olarak kullanılan sosyal mecralarla ilgili yeni kararlar almaya başladı. Daha önce TikTok ve Instagram’ın “nefret” yaydığını belirten Maduro, katıldığı bir canlı yayında WhatsApp’ı sildi. Maduro, destekçilerine de WhatsApp’ı telefonlarından silmelerini söyledi. Devlet Başkanı, uygulamanın faşistler tarafından şiddet yaymak ve askeri personel, polis ve toplum liderlerini tehdit etmek için kullanıldığını belirtti. Bu nedenle, WhatsApp’ın toplumu tehdit ettiğini savundu.

Maduro, bir mitingde yaptığı konuşmada WhatsApp’tan “gönüllü ve kademeli” bir şekilde çekilme çağrısı yaparak kendisinin Telegram ve WeChat gibi diğer mesajlaşma uygulamalarına geçtiğini açıkladı. Bu kararın alınmasındaki ana neden olarak, WhatsApp’ın güvenlik açıklarını ve kullanıcı gizliliği konusundaki endişeleri gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da benzer bir durumla karşı karşıya kalarak WhatsApp’ın gizlilik ilkeleri konusundaki endişeleri nedeniyle BiP ve Telegram gibi uygulamalara geçiş yaptığını duyurmuştu.

Maduro’nun WhatsApp’a karşı aldığı bu tepki, sosyal medyanın gücünü ve kontrolünü yeniden gözler önüne serdi. Devlet Başkanı, platformun yaydığı nefret içerikleri ve şiddet açıklamalarının önüne geçme amacıyla bu kararı aldığını açıkladı. Aktif bir şekilde kullanılan sosyal mecraların politikacılar ve liderler tarafından nasıl bir silah olarak kullanılabileceği, bu durumun da WhatsApp’ın silinmesine yol açtı.

Maduro’nun destekçileri arasında olumlu karşılanan bu hamle, ülke içinde ve dışında farklı yorumlara neden oldu. Bazıları bu kararı dik bir duruş olarak gördü ve liderlerini destekledi. Ancak diğerleri ise bu kararı sansür ve iletişim özgürlüğüne müdahale olarak nitelendirdi. Bu olay, sosyal medyanın gücü ve etkisiyle birlikte, liderlerin ve politik figürlerin iletişim stratejilerini de etkilemeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Maduro WhatsApp’ı Silin, Telegram’a Geçin!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!