G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.161.111,52

Lübnan’dan İsrail’e 40 Füze ve İHA Saldırısı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan topraklarından İsrail’in kuzeyine 40 füze ve çok sayıda insansız hava aracı ile saldırı düzenlendi. İsrail ordusu, akşam saatlerinde Lübnan’ın güneyinden gelen füzeler ve insansız hava araçlarını tespit etti. Hava savunma sistemleri, bazı insansız hava araçlarını düşürdü ve bazıları Golan Tepeleri’ne düştü. Hizbullah, İsrail’e ait 2 askeri karargahın saldırı sonucu hedef alındığını duyurdu ancak saldırıda ölen veya yaralananlar hakkında bilgi verilmedi.

İsrail ordusunun Lübnan’a karşı kara ve hava operasyonları gerçekleştirdiği, füzelerin kuzey bölgelerini hedef aldığı ve Lübnan sınırına yakın bölgelerde de saldırılar gerçekleştirildiği ifade edildi. Saldırıların sebebi ve detayları konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Hizbullah ve İsrail arasındaki gerilimlerin son zamanlarda arttığı, her iki tarafın da karşılıklı tehditlerde bulunduğu biliniyor. Hizbullah lideri, İsrail’i tehdit eden açıklamalar yapmış ve sınır bölgelerindeki gerilimler artmıştı.

Bu son saldırının, bölgedeki gerginliği tırmandırabileceği endişeleri dile getiriliyor. Bölgede yaşanan çatışmaların daha büyük çaplı bir çatışmaya yol açmaması ve barışçıl bir çözüm bulunması için uluslararası toplumun arabuluculuk yapması gerektiği vurgulanıyor.

İsrail, sıklıkla Lübnan’a karşı operasyonlar düzenliyor ve Lübnan topraklarına sık sık hava saldırıları düzenliyor. Hizbullah ise İsrail’in Lübnan sınırına yakın bölgelerde askeri üsleri hedef alıyor ve sınır bölgelerinde güvenlik endişeleri artıyor.

Taraflar arasındaki anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesi ve bölgede istikrarın sağlanması için diplomatik çabaların arttırılması gerekiyor. Her iki tarafın da gerilimi tırmandırmaktan kaçınması ve çatışmalardan kaçınması önem taşıyor. Uluslararası toplumun, bölgedeki taraflar arasında arabuluculuk yaparak çözüm bulunmasına destek olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lübnan’dan İsrail’e 40 Füze ve İHA Saldırısı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!