G-QXXHXL9JW0
USD34,11
EURO38,10
CNY4,84
GBP45,37
EURO/USD1,12
BIST9.928,70
Petrol74,56
GR. ALTIN2.865,03
BTC2.161.311,57

Lübnan’da Patlatılan Çağrı Cihazları Şirketinin Budapeşte’deki Ofisi Kimsesiz Kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’da yaşanan terör saldırısının ardından, patlatılan çağrı cihazlarıyla ilgili şirketin Macar ortağı “BAC Consulting KFT” isimli firmanın Budapeşte’deki ofisine odaklanıldı. Şirketin tabelasının bile A4 kağıdına yazıldığı belirtilirken, ofisin sadece bir çalışanı olduğu ortaya çıktı. Macar vatandaşı apartmanın üst katında yaşadığını ve aylarca ofiste hiçbir faaliyet görmediğini ifade etti. Firmaya ilişkin daha fazla bilgi almak için araştırmalara devam edildi.

BAC Consulting KFT firmasının Macaristan’daki üretim tesislerinin olmadığı konusunda Macar Hükümet Sözcüsü Zoltan Kovacs tarafından açıklama yapıldı. Kovacs, firmanın sadece bir aracı firma olduğunu ve bahsedilen çağrı cihazlarının hiçbir zaman Macaristan’da bulunmadığını belirtti. Ayrıca firmanın genel müdürü ve sahibi olarak tanımlanan Arcidiacono Cristiana Rosaria’nın bakım çalışmaları gerekçesiyle internet sitesini kapattığı ortaya çıktı. 2022 yılında kurulan firmanın ofisinde sadece firma isminin yazılı olduğu A4 kağıdı bulundu.

Lübnan’da yaşanan terör saldırısında Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazları patlatılarak 12 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığı açıklandı. Daha sonra yaşanan başka telsiz patlamaları sonucu 14 kişinin öldüğü ve 450’den fazla kişinin yaralandığı belirtildi. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden çatışmalarda son günlerde artan bir gerilim gözlendi. Lübnanlı yetkililer saldırıyı İsrail’e bağlarken, İsrail’den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Anadolu Ajansı’na (AA) dayandırılan haberde, Yusuf Balıkçı’nın editörlüğünde bu gelişmelerle ilgili detayların aktarıldığı belirtildi. Şirketin sessizliğe bürünmesi ve gizemini korumasıyla birlikte, yaşanan terör saldırıları ve buna bağlı gerilimler uluslararası gündemde önemli bir yer tutmaktadır. Gelecekte yapılacak olan soruşturmalar ve açıklamalarla birlikte, olayın gerçek yüzü daha net biçimde ortaya çıkacaktır. Bu süreçte taraflardan gelecek açıklamalar ve detaylar, olayın arkasındaki gerçekleri aydınlatabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lübnan’da Patlatılan Çağrı Cihazları Şirketinin Budapeşte’deki Ofisi Kimsesiz Kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!