G-QXXHXL9JW0
USD34,10
EURO38,09
CNY4,84
GBP45,59
EURO/USD1,12
BIST9.900,25
Petrol74,72
GR. ALTIN2.875,16
BTC2.160.491,24

Lübnan Dışişleri Bakanı, İsrail’i BMGK’ya Şikayet Edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in başkentleri Beyrut’a düzenlediği saldırı sonrasında gerilimin arttığını belirtti. Buhabib, saldırıya Hizbullah’ın karşılık vereceği ancak bu yanıtın gerilimin daha da tırmanmaması için orantılı olmasını umduğunu ifade etti. Ayrıca, İsrail’i Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne şikayet edeceklerini duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Golan Tepeleri’ne yönelik düzenlenen saldırıya karşılık olarak Beyrut’un güneyinde bulunan Şiilerin yoğun olarak yaşadığı Dahieh banliyösüne hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın üst düzey danışmanlarından Fuad Shukr hedef alındı. Shukr, saldırıdan sağ kurtulmayı başardı.

Tansiyonun yükseldiği bölgede, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in saldırısının gerilimi arttırdığını ve Hizbullah’ın karşılık vereceğini belirtti. Ancak, Buhabib, bu yanıtın daha fazla gerilime sebep olmaması için orantılı olmasını umduklarını dile getirdi. Ayrıca, İsrail’in eylemlerini kınayarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne şikayette bulunacaklarını açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Golan Tepeleri’ne yapılan saldırıya karşılık olarak Beyrut’un güneyinde bulunan Dahieh banliyösüne hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın danışmanlarından Fuad Shukr hedef alındı ancak saldırıdan sağ kurtuldu. Shukr’un sağ kurtulması bölgedeki gerilimi bir miktar hafifletti.

Sonuç olarak, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, İsrail’in Beyrut’a düzenlediği saldırıyı kınayarak Hizbullah’ın vereceği yanıtın orantılı olmasını umduklarını belirtti. Ayrıca, Buhabib, İsrail’i Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne şikayet edeceklerini açıkladı. İsrail’in saldırısına karşılık veren Lübnan da, durumu daha fazla tırmandırmamak için karşılıklı adımlar atmaya çalışıyor. Bu durum, bölgedeki gerilimin seyrini belirleyecek önemli bir gelişme olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lübnan Dışişleri Bakanı, İsrail’i BMGK’ya Şikayet Edecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!