G-QXXHXL9JW0
USD34,00
EURO38,05
CNY4,81
GBP45,26
EURO/USD1,12
BIST9.975,61
Petrol74,83
GR. ALTIN2.827,59
BTC2.149.708,90

Lübnan BM Temsilcisi: İsrail’in Lübnan’daki Saldırıları Savaş Suçu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Hadi Hachem, İsrail’in 8 Ekim 2023’ten beri ülkenin egemenliğini ihlal ederek, özellikle Lübnan’daki çağrı cihazlarını patlatarak gerçekleştirdiği saldırıların savaş suçu teşkil ettiğini belirtti. Hachem, BM Genel Kurulu’ndaki acil oturumda İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarındaki faaliyetlerinin yasal sonuçlarına ilişkin konuşma yaptı.

İsrail’in Lübnan’ın egemenliğini ihlal eden saldırılarına sertleşen söylemler eşlik ettiğini belirten Hachem, İsrail’in uluslararası hukuku, BM kararlarını ve insan haklarını ihlal ettiğini vurguladı. Hachem, İsrail’in düzenlediği siber saldırının binlerce yaralanma ve 9 kişinin ölümüne sebep olduğunu, bu saldırının savaş suçu olduğunu ifade etti. Saldırının bölgede çatışma ve panik halini tetiklediğini de kaydetti.

İran’ın BM Daimi Temsilcisi Amir Saeid İravani ise İsrail’in Lübnan’daki sivillere yönelik saldırı ve terör faaliyetlerinin binlerce kişinin yaralanmasına sebep olduğunu belirtti. İravani, İran’ın Beyrut Büyükelçisi dahil olmak üzere birçok kişinin yaralanmasına neden olan bu sabotaj ve terör faaliyetini kınadıklarını dile getirdi. İravani, İsrail’in suçlarının hesabını vermesi gerektiğini vurgulayarak, uluslararası toplumun bu savaş makinesini durdurması gerektiği önemini vurguladı.

Emani adlı bir bireyin tedavi gördüğü ve durumunun iyi olduğu bilgisi açıklandı. Anadolu Ajansı (AA) kaynaklı haber, İsrail’in Lübnan’a yaptığı saldırıların uluslararası alanda tepki çektiğini ve savaş suçu olarak nitelendirildiğini ortaya koydu. Son olarak, haberi yayınlayan editör Fatih Yıldırım olarak belirtilmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lübnan BM Temsilcisi: İsrail’in Lübnan’daki Saldırıları Savaş Suçu!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!