G-QXXHXL9JW0
USD34,25
EURO37,79
CNY4,87
GBP45,00
EURO/USD1,10
BIST8.898,23
Petrol77,90
GR. ALTIN2.925,21
BTC2.088.633,27

Lübnan Bakanı: “Nasrallah Ateşkesi Kabul Etmişti!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan Dışişleri ve Göçmenler Bakanı Abdullah Buhabib, “Nasrallah’ın ölümüne ilişkin dikkat çeken açıklamada bulundu. Bakan Buhabib’e göre, Nasrallah, İsrail tarafından öldürülmeden önce ateşkesi kabul etmişti ve bu durum ABD ve İsrail tarafından biliniyordu. Amanpour and Company programında yapılan konuşmada, Buhabib, Nasrallah’ın ölümünden önce ateşkesi kabul ettiğini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un yaptığı 21 günlük ateşkes çağrısının kabul edildiği belirtilen açıklamada, ABD Başkanı Biden’ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein’ın Lübnan’a giderek ateşkes müzakerelerinde bulunması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Buhabib Hizbullah ile ateşkes konusunda görüşmeler yaptıklarını ve Nasrallah’ın öldürülmeden önce ateşkesi kabul ettiklerini ifade etti. Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin de Hizbullah ile konuyu görüştüğü ve Amerika ile Fransa’nın bilgilendirildiği belirtildi.

Buhabib, ABD’nin yardımına ihtiyaç duyduklarını ve ABD’nin ateşkes kararının hayati bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. İran’ın İsrail’e düzenlediği füze saldırısı öncesi yapılan açıklamalara da değinen Buhabib, İran’ın İsrail’e yönelik balistik füze saldırısı hazırlığında olduğuna dair istihbaratın olduğunu ancak henüz doğruluklarının teyit edilmediğini belirtti.

Netanyahu’nun kara ve hava saldırılarında istediği dinamiği yarattığını ve ABD ile Fransa’nın bölgede ateşkese ilişkin yapmış oldukları açıklamalarının ardından Netanyahu’nun sessiz kaldığını ve Hizbullah’a yönelik saldırı emrini verdiğini vurgulayan Buhabib, ABD’nin İsrail’e yardım edeceğini düşündüğünü ve bu durumun endişe verici olduğunu ifade etti. Sonuç olarak, ABD ve İsrail arasındaki ilişkilerin bölgedeki gelişmeleri etkileme potansiyeline sahip olduğunu ve bu durumun gelecekte ne tür gelişmelere yol açacağının belirsiz olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Lübnan Bakanı: “Nasrallah Ateşkesi Kabul Etmişti!”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!