G-QXXHXL9JW0
USD34,27
EURO37,50
CNY4,85
GBP44,96
EURO/USD1,09
BIST8.876,22
Petrol78,88
GR. ALTIN2.926,15
BTC2.146.928,59

LPG’YE İNDİRİM, MOTORİNE ZAM: YENİ AKARYAKIT FİYATLARI BELLİ OLDU!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurlarının sürekli değişmesiyle birlikte, akaryakıt fiyatlarında da yeni bir gelişme yaşandı. Bu sefer LPG fiyatlarına indirim yapılacak, ancak motorin fiyatlarına zam gelecek.

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, otogaz fiyatlarına 1 lira 8 kuruşluk bir indirim yapılması planlanıyor. Motorin fiyatları ise 12 kuruş artacak. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Yeni fiyatlar, LPG için 5 Haziran Çarşamba günü, motorin için ise Salı günü pompalara yansıtılacak.

İstanbul’da motorin litresi şu an 40.27 liradan satılırken, benzin litresi ortalama 41.38 liradan alıcı buluyor. Otogaz ise litresi 21.19 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında, Türkiye’deki satış fiyatı için belirli bir yöntem izlenmektedir. Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunmaktadır. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibi yapılır. Bu sayede belirli bir fiyat değişim farkı belirlenerek gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı hesaplanır.

Enerji sektöründe yaşanan bu gelişmeler, araç sahipleri ve tüketiciler için yakıt maliyetlerinde değişiklik getirecek. Yakıt fiyatlarındaki indirim veya artışlar, araç kullanıcıları için günlük harcamalarda da etkili olacaktır. Bu nedenle, akaryakıt fiyatlarının sürekli takip edilmesi ve buna göre planlama yapılması önem taşımaktadır. Gelecekteki fiyat değişikliklerine karşı önceden hazırlıklı olmak, bütçe yönetimi açısından da önemli bir adım olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
LPG’YE İNDİRİM, MOTORİNE ZAM: YENİ AKARYAKIT FİYATLARI BELLİ OLDU!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Kontak ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!